מכללה בצפון - אודות אורנים

אורנים מקום של השראה!

למה ללמוד באורנים?
איכות אקדמית ומבחר מרשים של תחומי ידע אקדמי

• מכללת אורנים היא מכללה אקדמית לחינוך בצפון, הממוקמת על גבעה ירוקה בקריית טבעון ומובילה את החינוך בישראל כבר 70 שנה!
  • אורנים היא מוסד להשכלה גבוהה המעניק תואר ראשון בחינוך, תואר שני בחינוך ותעודות הוראה למחנכות ומחנכים לכל טווח הגילאים במגוון רחב של תחומים ומקצועות, ממדעי הרוח והחברה ועד תואר במדעים מדויקים ומדעי הטבע, תוך הקפדה על תהליך הכשרה מקצועי, מעשי וייחודי.
  • באורנים סגל מרצים מוביל ומעורר השראה שרואה את החינוך כשליחות ואת הסטודנטיות והסטודנטים כשותפים לדרך.
  • הלימודים באורנים מטפחים חשיבה ביקורתית ויצירתית ומעורבות חברתית בנושאי חברה, קהילה וסביבה.

מרכז מידע וההרשמה בטלפון  3678*
או השאירו  פרטים כאן  ויועצת לימודים תחזור אליך בהקדם.​

לימודים אקדמיים במסגרת תואר ראשון בחינוך
באורנים פועלות תכניות לתואר ראשון B.Ed, B.A, B.Sc ביותר מעשרים מקצועות ובהם מדעי החברה, מדעי הרוח, מדעי הטבע, מדעים מדוייקים, חינוך מיוחד, אמנות, תקשורת, גיל רך והוראה לבית הספר היסודי והעל-יסודי.
אורנים מעניקה תעודות הוראה לכל טווח הגילאים מלידה ועד גמר תיכון תוך הקפדה על תהליך הכשרה והדרכה מקצועי-מעשי וייחודי הנפרש על פני כל תקופת הלימודים.

לימודי הכשרת אקדמאים להוראה ​
אורנים מקיימת הכשרת אקדמאים להוראה בכעשרים תחומי דעת בתכניות השמות דגש על איכות ההכשרה תוך מתן אקרדיטציה ללימודים קודמים ודגש על תכנית מותאמת אישית. תכניות ההכשרה מקנות תעודת הוראה  מוכרת ע"י משרד החינוך.
תעודת הוראה
לימודים אקדמיים במסגרת תואר שני בחינוך​
אורנים מעניקה M.Ed/M.Teach בתשע תכניות: הוראת מדעי הרוח בגישה רב-תחומית, הוראת שפות בהתמחויות אנגלית/ערבית/עברית כשפה שנייה, ייעוץ חינוכי, חינוך והוראה לתלמידים בהדרה, המרכז למנהיגות בחינוך - ניהול וארגון מערכות חינוך, הוראת המדעים לביה"ס העל-יסודי, הוראת המתמטיקה והמדעים לביה"ס היסודי, מוסמך בהוראה לביה"ס העל יסודי - M.Teach , חינוך בגיל הרך.
אורנים מקיימת מסלול לתואר שני עם תזה (מסלול מחקרי) בתכנית להוראת שפות ובתכנית להוראת מדעי הרוח בגישה רב-תחומית ובתכנית לייעוץ חינוכי ושוקדת על פתיחתם של מסלולים מחקריים בתכניות נוספות.
תעודת ההוראה מאפשרת לעסוק בהוראה וחינוך. בתעודה מצויינים הגילאים בהם התמחה הבוגר.ת וכן תחומי ההתמחות.
במכללת אורנים פועלות מגוון מסגרות לימוד בהן ניתן ללמוד לימודי תעודת הוראה.
בכל המסגרות, ההתמחות בהוראה (סטאז’) מתבצעת בשנת העבודה הראשונה במערכת החינוך, והיא חובה לכל בוגרי המסלולים ללימודי תעודת הוראה.
תעודת ההוראה משולבת במסגרת מסלולי הלימודים המוצעים באורנים.​​
היחידה ללימודי חוץ - לימודי תעודה​
אורנים מקיימת לימודי תעודה והתמחות מקצועית בעשרות תחומים מרתקים המאפשרים העמקה בתחום קיים, הכנה לקריירה שניה, רכישת כלים טיפוליים מתקדמים ועוד.

מרכז ק.מ.ה - קהילה, מנהיגות, השראה
אורנים מובילה ומטפחת מעורבות חברתית במגוון נושאי חברה, קהילה וסביבה:
​מעורבות חינוכית חברתית
אורנים רואה חשיבות רבה במעורבות חינוכית וחברתית הן כחלק מהשתלבות המורה כגורם מחנך ומשפיע בחברה והן ביכולת להוביל שינויים בשדה החינוכי והקהילתי בנושאים חברתיים.

מכללת אורנים, יחד עם המועצה מגידו, השיקה תכנית לימודים ראשונה מסוגה בארץ- 'חינוך ביוספרי', שיוטמע בהדרגה במוסדות החינוך של המועצה. החינוך הביוספרי מקדם את ערכי הסביבה החברה והכלכלה ויחסי הגומלין שבינם ואת המעורבות, האחריות והמחויבות האישית.

לימודים בינלאומיים וקשר עם התפוצות וזהות יהודית
אורנים ממשיכה לפתח את הבית ספר הבינלאומי​ בתחומה, שמציע תכניות מיוחדות לקהל סטודנטים מחו"ל ושיתופי פעולה מגוונים עם מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי העולם.
עשרות סטודנטים מרוסיה, גרמניה וארה"ב כבר נמצאים בתוך תהליך ומשלחות של אנשי חינוך מרחבי העולם מגיעות לסיורים לימודיים במכללה.

אורנים פועלת מול גופים רבים ובהם משרד החינוך, הג'וינט, הסוכנות היהודית, פדרציות ברחבי העולם, תורמים המאמינים בחשיבות המעשה החברתי-חינוכי של אורנים, מועצות מקומיות ועיריות ומאות בתי ספר וגנים בישראל.

​​​​​​​​​​​​​​​​​

​​​​​​​​​​​​​​​
חג ה - 70 לאורנים!
לחצו למגוון מיזמים ופעילויות לכבוד חגיגות ה-70 לאורנים כולל צפייה בטקס האירוע המרכזי בהשתתפות נשיא מדינת ישראל, יצחק הרצוג.
  לחצו לאתר חגיגות ה-70