אודות התכנית

​​​​
תואר: תואר שני בחינוך והוראה לתלמידים בהדרה M.Ed  ​​​​​
אנו מזמינים אותכם להצטרף לתוכנית, זכרו כי האומץ שלכם להביט לסיכון בעיניים הוא הכוח לחולל קסם יום-יומי, ולגרום למעבר מסיכון לחוסן.

אנשי החינוך נפגשים ומתמודדים  במהלך היום-יום בכיתות הלימוד עם תלמידים בסיכון. עליהם להיות בעלי אומץ להתעמת עם הסיכון. כל מי שמעוניין להתמודד עם האתגר, מוזמן להצטרף אלינו לתוכנית לתואר שני בחינוך והוראה לתלמידים בסיכון ובהדרה.

ילדים ובני נוער רבים הנמצאים במצוקה ומתקשים להסתגל למערכת החינוך הרגילה, הם בעלי פוטנציאל תקין. עם זאת, הישגיהם הלימודיים דלים וחוויית כישלון מלווה אותם. תלמידים אלו מרבים להיעדר, חשים ניכור כלפי בית הספר ונמצאים בסכנת נשירה ממנו. תלמידים בסיכון ובהדרה, הם אותם תלמידים אשר לקידומם או להצלחתם ישנו ביטוי חלקי בלבד בהתארגנות ובהתכוונות החינוכית של המערכת כלפיהם. רווחת בני הנוער מושפעת באופן שוטף וישיר מהסובבים אותם במעגלי החיים: המשפחה, בית הספר ובני נוער עמיתים, ומחייבת בעת הצורך, התמודדות של כל המערכות הסובבות אותם.

התוכנית ייחודית, וכוללת רכישה ופיתוח מגוון כלים טיפוליים וחינוכיים המותאמים לשדה החינוך, לצד עריכת מחקר הבוחן לעומק מצבי סיכון. נעבוד ביחד על דרכים ליצירת קשר משמעותי עם תלמידים בסיכון ועם משפחותיהם, תוך פיתוח יכולות התבוננות מעמיקות. בנוסף נבנה איתכם את תחושת המסוגלות האישית והמקצועית שלכם – ונפתח את זהותכם המקצועית כאנשי חינוך המתמחים בהוראה של תלמידים בסיכון.

ראשת התכנית
ד"ר לורה סיגד​