טופס נייח

הסגל האקדמי

אריאל פרידמן  
ד"ר אריאל פרידמן

ראשת התכנית להוראה רב תחומית של מדעי הרוח והאמנויות בפקולטה ללימודים מתקדמים

מרצה בכירה.  בעלת דוקטורט בתקשורת מאוניברסיטת תל אביב.
בין 2021-2011, ראשת החוג לתקשורת באורנים. מלמדת קורסים העוסקים בקשר שבין תקשורת לבין חינוך ובפרט באוריינות חזותית.
חוקרת את התפתחות התחומים הללו בארץ ובעולם. חוקרת את הקשר שבין מוזיקה, מילות שירים ודימויים חזותיים.
חוקרת את התרבות החזותית בישראל ובעולם כפי שמשתקפת ביצירות של קהלים צעירים - ילדים וילדות, בני נוער ומבוגרים/ות צעירים/ות - בפלטפורמות תקשורתיות שונות ובכלים דיגיטליים.
כתבה עם עמיתות את הספר אוריינות חזותית בפעולה: חינוך בעידן החזותי (2011) .
עומדת בראש וועדת המקצוע של הקולנוע במשרד החינוך. עמדה בראש ועדת הכתיבה של תכנית הלימודים החדשה בתקשורת במשרד החינוך.
מנהלת את יחידת הכנסים, ימי העיון והפורומים במכון מופ"ת.

רותי הלביץ כהן  
רותי הלביץ כהן


אמנית וציירת.
בעלת תואר שני באמנות, למדה באוניברסיטת חיפה, באקדמיה לאמנות ועיצוב בצלאל, ירושלים ובבית ברל, רמת השרון.
רותי הציגה תערוכות יחיד רבות בארץ ובעולם וזכתה בפרסי משרד התרבות, מפעל הפיס וקרן תרבות אמריקה-ישראל

לי אורפז - יצירות
לחצו לצפייה >>

תואר ראשון בהיסטוריה - תואר בהיסטוריה  
ד"ר ירון ג'אן

ראש החוגים להיסטוריה ומחשבת ישראל

מלמד בחוג להיסטוריה וכן במחלקה לתקשורת ובמחלקה ללימודים רב תחומיים במכללת ספיר שבנגב. הוא משמש גם כמנחה ומדריך באוניברסיטה הפתוחה וחבר העמותה לתולדות העיר חיפה.
מחקריו של ירון עוסקים בניתוח יחסי הגומלין המורכבים בין היחיד ועולמו במאה העשרים באמצעות שימוש בשיטות חקר מתחום ההיסטוריה של החושים והרגשות. גישתו החינוכית של ירון נשענת על הרצון להנגיש את הידע ההיסטורי לקהלים רחבים תוך מתן דגש רב על הוראה והענקת כלים להבנת העבר והשפעותיו על מציאות חיינו בהווה. מחקרו של ירון ג'אן על הקשר בין סאונד ופוליטיקה בגרמניה במאה העשרים ראה אור כספר בשנת 2011 במסגרת סדרת הפרסומים של מכון קבנר-מינרווה להיסטוריה גרמנית שבאוניברסיטה העברית. מחקרו על שאלת הפליטים וחדלי האזרחות באירופה שבין שתי מלחמות העולם עתיד לראות אור בקרוב כספר בהוצאה האקדמית של Vandenhoeck und Ruprecht.

פרסומים אחרונים:

Hearing Experiences in Germany, 1914–1945: Noises of Modernity 1st ed. 2022


פריד אבו שקרה  
פריד אבו שקרה


אמן רב תחומי, אוצר, חוקר, מורה וממקימי הגלריה לאמנות אום אל פחם. מרצה במכון לאמנות ובמסגרת תכנית 'אמן מורה' ללימודי תואר שני באורנים. הציג תערוכות יחיד במשכן לאמנות עין חרוד וגלריה הקיבוץ, והשתתף בתערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם בין היתר במוזיאון ישראל, ביתן הלנה רובינשטיין, מוזיאון פתח תקווה לאמנות, מוזיאון חיפה והמוזיאון היהודי וונציה

פריד אבו שקרה - יצירות

תואר שני - תואר שני בחינוך  
ד"ר איריס וגנר גרשגורן


בעלת תואר ראשון שני ושלישי מהמחלקה להוראת הטכנולוגיה והמדעים  – הטכניון  בחיפה. מרצה במכללת אורנים בתכנית להכשרת מורים, בתכניות התואר השני של הוראת המדעים לבית הספר היסודי והעל יסודי, מנהיגות בחינוך ובתכנית להכשרת רכזי הערכה. מנחה סדנאות והשתלמויות בנושא של הערכה.  תחומי העיסוק כוללים דידקטיקה, פיתוח אוריינות ככלל ואוריינות מדעית בפרט, פיתוח תכניות לימודים וחומרי למידה, תכנון לימודים ותוכנית לימודים ככלי לארגון הוראה /למידה/ הערכה, תרבות הערכה ומדידה, הערכת תכניות ופרויקטים חינוכיים, הערכה בית ספרית, הערכת ההוראה, בנייה ופיתוח כלי הערכה, פדגוגיה עדכנית במציאות משתנה ועוד.
בעברי הייתי מורה לביולוגיה וכימיה בבית הספר העל יסודי ולמדעים בבית הספר היסודי. שימשתי כמרכזת מדעים ורכזת פדגוגית. שימשתי גם כראש תחום הערכה במרכז לקידום ההוראה באורנים.


 דר ישראל קורן  
ד"ר ישראל קורן

מרצה בכיר

מרצה בכיר למחשבת ישראל (מדעי היהדות) במכללת "אורנים".
מלמד בחוג להיסטוריה ב"אורנים".
במחשבת ישראל עוסק במיוחד בקבלה וחסידות ובהגות יהודית מיסטית במאה העשרים. בחוג להיסטוריה מלמד על הפולמוס היהודי-נוצרי בעת העתיקה ובימי הביניים והיסטוריה של עם ישראל בימי הביניים. בפקולטה לחינוך מלמד מחשבת החינוך ודידקטיקה והכרת תכניות לימודי להכשרת במחשבת ישראל.

פרסם ספר על הגותו המיסטית המוקדמת והמאוחרת של מרטין בובר ועל השפעת תורות החסידות על מחשבתו: "המסתורין של הארץ - מיסטיקה וחסידות בהגותו של מרטין בובר"

פרסם ספר לימוד במחשבת ישראל לחטיבה העליונה בבתי הספר הממלכתיים: "משבר האמונה בעת החדשה". ספר הלימוד מציג את תהליכי החילון שחלו בעם היהודי במאות השנים האחרונות ואת התמודדותם הרעיונית של הוגי דעות יהודיים עם תהליכים אלו בניסיון לחדש את האמונה ואת המחשבה הדתית.
לימד כמרצה אורח באוניברסיטאות: ייל, קווינס קולג', אוניברסיטת פוטסדם ואוניברסיטת ממפיס.

ספרו האחרון
סקירת-ספרו-של-ישראל-קורן
דף מאמרים של ד"ר ישראל קורן

תואר שני - תואר שני בחינוך  
ד"ר שחר מרנין-דיסטלפלד


חוקרת אמנות, מרצה ואוצרת. עבודת הדוקטור נעשתה באוניברסיטת חיפה (2012) ועסקה בייצוגיה של האישה העברייה במרחב הביתי בין השנים 1920  - 1948 מתוך ספרי הדרכה לנשים, עיתוני נשים ופרסומות למוצרי בית שהודפסו בעיתונות ובספרות הפופולרית (מנחות הדוקטורט: פרופ' חיה שפייר-מקוב ופרופ' דבורה ברנשטיין). 
מחקר בתר-דוקטורט התבצע באוניברסיטת קליפורניה, דיוויס, בשנת 2016 בהדרכתה של פרופ' סוזן מילר. המחקר עסק בהיבטים של אמנות ובוטניקה בישראל.
משנת 2012 נמנית עם הסגל הבכיר בחוג לאמנות, ספרות ומוסיקה, המכללה האקדמית צפת, שם היא מלמדת קורסים בתולדות האמנות ובאוצרות. משנת 2022 אוצרת הגלריה הלימודית במכללת אורנים ומלמדת קורסים בתכניות התואר הראשון והשני באורנים. 
משנת 2011 אוצרת "גלריית הקומה העליונה" במרכז ההנצחה, קרית טבעון בה מציגים בעיקר אמנים ויוצרים מן הקהילה ומסביבותיה. 
מחקריה מתפרסמים בספרות האקדמית ועוסקים בתרבות ובאמנות בישראל בעבר ובהווה, אמנות ושואה בדגש על הדור השני, אמנות ומגדר, חינוך לאמנות וסוציולוגיה של האמנות.  

תואר ראשון בחינוך - תואר ראשון בספרות  
פרופ' איֶלֶת שמיר

סופרת ויוצרת

איֶלֶת שמיר​, סופרת ישראלית וחוקרת ספרות. פרופסור יוצר חבר. בין השנים 2010–2018 שימשה כראשת החוג לספרות, לדרמה ולכתיבה יצירתית.

כלת פרס ראש הממשלה ופרס רמת גן למצוינות ספרותית.

אילת שמיר - ויקיפדיה 
ספרה האחרון

נטל ההוכחה

אורית אבריאל
 
ד"ר אוהד אופז

קולנוען ומרצה לקולנוע, נשוי ואב לשלושה.
יוצר סרטי תעודה מאז 1997, סרטיו הופקו עבור ערוצי טלוויזיה מובילים בארץ ובעולם הוקרנו בסמינרים, השתתפו וזכו במסגרות תחרותיות בפסטיבלי סרטים.

סיים בהצטיינות יתרה לימודי תואר שני MFA במסלול הפקה בחוג לקולנוע באוניברסיטת תל אביב. את הדוקטורט קיבל מהאוניברסיטה העברית בירושלים בחוג לתקשורת. במחקריו ובשיעוריו העיוניים הוא מתמקד בשאלות של אתיקה ועדות העולות בסרטיו ובסרטיהם של תלמידיו.

מרצה בכיר במכללת אורנים מלמד קולנוע ומרכז את תחום הפקת הסרטים בחוגים לתקשורת ולגיל הרך ובתוכנית לתואר שני במדעי הרוח. בין יוזמי ומובילי: תכנית "דיאלוג דרך קולנוע" – ליצירת סרטים על ידי מורים יהודים וערביים.  פרויקט "עדות ופליטות מסע תיעודי" -  הכולל קורס, משלחת, סמינר וסדנה להפקת עדויות. התמחות בקולנוע ומדיה במסגרת התוכנית לתואר שני בהוראת מדעי הרוח. 

ד  
ד"ר אילת אטינגר


מלמדת בחוג לספרות עברית ולמבע יצירתי, בחוג לגיל הרך ובמסלול בתואר השני.
מרכזת קורסי 'תרבות ודעת'. מרצה בחוג לספרות עברית והשוואתית באוניברסיטת חיפה.
מחקרה מתמקד בשירה העברית שנכתבה בתקופת ימי הביניים בספרד המוסלמית והנוצרית ובספרות הפרוזה-החרוזה שנכתבה אז, כמו-גם בספרות העממית של ימי-הביניים (ובכלל). כתבה מאמרים רבים וחברה במועצות מדעיות שונות. 

קובי אסולין  
ד"ר קובי אסולין

ד"ר  קובי אסולין  מלמד באורנים בפקולטה ללימודים מתקדמים (תאר שני) בתכניות: מדעי הרוח במבט רב-תחומי, מורה מוסמך לעל יסודי ונוער בסיכון והדרה, כמו כן ד"ר אסולין מעביר קורסים שונים גם במסגרת התואר הראשון באורנים.
ד"ר אסולין הינו בעל תואר שלישי מהתכנית לפרשנות ותרבות באוניברסיטת בר-אילן. הרצאותיו ומחקריו עוסקים בשאלות של פילוסופיה פוליטית וחינוך, חשיבה ביקורתית, פרשנות הטקסט ותרבות וחינוך.    

תואר שני בחינוך - תואר שני באומנות  
ד"ר אלה קריגר


מרצה בתכנית להוראה רב תחומית של מדעי הרוח והאמנויות בפקולטה ללימודים מתקדמים ובחוג לאמנות.
מנחה בקורסים מתודולוגיים בשיטת ABR, מחקר מבוסס אמנות. מלמדת קורסים באמנות עכשווית בשילוב פרספקטיביות היסטוריות, תמטיות, ומדעיות. מנהלת מחקר שיתופי עם סטודנטים על תולדות המכון לאמנות באורנים. אחראית על הלימודים התיאורטיים בסדנת התחריט ע"ש אריה רוטמן. עורכת אמנותית של  קו נטוי, כתב העת לאמנות וספרות של אורנים. בשנת 2021 הקימה יחד עם עמיתות את קבוצת המחקר "אמנות נשים מקומית, פמיניזם ומגדר – מבט רוחב" בחסות העמותה לחקר אמנות נשים ומגדר בישראל.
סיימה (בהצטיינות) תואר ראשון בהוראת אמנות באורנים, ותואר שני (בהצטיינות) בתוכנית הבין-תחומית לאמנויות באוניברסיטת תל אביב. את לימודיי הדוקטורט השלימה באוניברסיטת יקובס ברמן בגרמניה (Jacobs University). פוסט-דוקטורנטית באוניברסיטת פריבורג בשוויץ (Fribourg University). זכתה במלגה על בסיס הישגים אקדמיים מטעם DAAD (The German Academic Exchange Service)

ד"ר אלי ברודרמן
פרופ' משהלה יצחקי
פרופ' איילת שמיר
Footer Mobile