טופס נייח

סגל אקדמי

תואר ראשון בהיסטוריה - תואר בהיסטוריה  
ד"ר ירון ג'אן

ראש החוגים להיסטוריה ומחשבת ישראל

מלמד בחוג להיסטוריה וכן במחלקה לתקשורת ובמחלקה ללימודים רב תחומיים במכללת ספיר שבנגב. הוא משמש גם כמנחה ומדריך באוניברסיטה הפתוחה וחבר העמותה לתולדות העיר חיפה.
מחקריו של ירון עוסקים בניתוח יחסי הגומלין המורכבים בין היחיד ועולמו במאה העשרים באמצעות שימוש בשיטות חקר מתחום ההיסטוריה של החושים והרגשות. גישתו החינוכית של ירון נשענת על הרצון להנגיש את הידע ההיסטורי לקהלים רחבים תוך מתן דגש רב על הוראה והענקת כלים להבנת העבר והשפעותיו על מציאות חיינו בהווה. מחקרו של ירון ג'אן על הקשר בין סאונד ופוליטיקה בגרמניה במאה העשרים ראה אור כספר בשנת 2011 במסגרת סדרת הפרסומים של מכון קבנר-מינרווה להיסטוריה גרמנית שבאוניברסיטה העברית. מחקרו על שאלת הפליטים וחדלי האזרחות באירופה שבין שתי מלחמות העולם עתיד לראות אור בקרוב כספר בהוצאה האקדמית של Vandenhoeck und Ruprecht.

פרסומים אחרונים:

Hearing Experiences in Germany, 1914–1945: Noises of Modernity 1st ed. 2022


תואר בהיסטוריה - תואר ראשון בהיסטוריה  
ד"ר תומר מזאריב 

מרצה

סיים פוסט דוקטורט בסנט אנטוניז קולג' באוניברסיטת אוקספורד, בעל תואר שלישי בלימודי המזרח התיכון והאסלאם מאוניברסיטת חיפה, תואר שני באנתרופולוגיה מאוניברסיטת חיפה, תואר שני נוסף בלימודי ארץ ישראל מאוניברסיטת חיפה, תואר ראשון בלימודי המזרח התיכון והאסלאם ולימודי ארץ ישראל מאוניברסיטת חיפה, תעודת הוראה בהיסטוריה מאוניברסיטת חיפה. 
ד"ר מזאריב הינו אנתרופולוג תרבותי והיסטוריון חברתי, המתמחה בחקר החברות השבטיות במזרח התיכן, הכולל גם את הבדווים במדינת ישראל ‒ בהיבטיהם ההיסטוריים, החברתיים, התרבותיים, הכלכליים והפוליטיים. 
את ספרו הראשון פרסם בראשית שנת 2022, המבוסס על עבודת הדוקטורט בשם:

ד"ר מזאריב מלמד בחוג להיסטוריה במכללת אורנים, עובד הוראה בבית ספר לחינוך מיוחד בכפר יפיע, ובוחן בגרויות (מטעם מרב"ד: המרכז לבדיקת בחינות הבגרות והגמר) במקצועות היסטוריה ואזרחות במשרד החינוך.
 
תואר בהיסטוריה - תואר ראשון בהיסטוריה  
ד"ר עפר גת

מרצה

ד"ר עפר גת הוא ארכיאולוג וחוקר רב תחומי. לעפר תואר ראשון בארכיאולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון בנגב ואת תאריו השני והשלישי בארכיאולוגיה, בגר באוניברסיטת חיפה. עפר מתמחה בארכיאולוגיה התנהגותית המבקשת לשחזר מודלים התנהגותיים דרך ובעזרת תרבות חומרית ניידת ו/או נייחת, תוך הישענות על תחומי ידע מגוונים כסוציולוגיה, אנתרופולוגיה, תרבות ועוד. לעפר ניסיון עשיר בשדה הארכיאולוגיה במסגרתם של חפירות וסקרים במרחביה השונים של ארץ ישראל והוא מאמין בשילוב שבין ארכיאולוגיה לחינוך; הפרויקט הארכיאולוגי האחרון אותו הקים וניהל פעל כחפירה ארכיאולוגית חינוכית – קהילתית, שבמסגרתה התנדבו תלמידים, סטודנטים ומשפחות מרחבי הארץ והעולם. בנוסף לתחומי הארכיאולוגיה,
עפר מתמחה בשני תחומי דעת נוספים: הראשון חינוך ובו עוסק בנושאים שונים, כרב תרבותיות, זהות תרבותית, חינוך לחיים משותפים וחינוך לאכפתיות.  השני, המתודולוגי בתחומי הכתיבה מדעית ושיטות מחקר איכותניות וכמותיות.  




תואר בהיסטוריה - תואר ראשון בהיסטוריה  
ד"ר מרב שניצר

מרצה

ד"ר מרב שניצר היא היסטוריונית של ימי הביניים והעת החדשה המוקדמת.
חוקרת היסטוריה יהודית ונוצרית ומתמקדת בתרבות חומרית והיסטוריה של נשים. במחקריה האחרונים היא עוסקת באופנה ותרבות האוכל והשתייה במערב. 
בוגרת אורנים ואוניברסיטת חיפה בתואר הראשון ואוניברסיטת תל אביב בתואר השני והשלישי. עם סיום הדוקטורט המשיכה לפוסט דוקטורט במכון הדסה, באוניברסיטת ברנדייס בבוסטון ולאחר מכן לפוסט דוקטורט במכון ללימודים מתקדמים באוניברסיטת הסורבון בפריז.
ספרה, "אונס בין הלכה למציאות: היחס לכפיית יחסי מין על נשים בקהילות היהודיות בגרמניה וצפון צרפת בימי הביניים", מבוסס על עבודת הדוקטורט והתפרסם בהוצאה לאור של אוניברסיטת תל אביב. מאמריה מתמקדים במחקר התרבות החומרית והם עוסקים באוצרות היהודים ובמהפכת האופנה בימי הביניים.

רונה יונה  
ד"ר רונה יונה

מרצה בכירה
בעלת תואר שלישי בהיסטוריה של עם ישראל מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהאוניברסיטה העברית בהיסטוריה כללית, ותואר ראשון מהעברית בהיסטוריה (בוגרת תוכנית המצטיינים), ובסוציולוגיה ואנתרופולוגיה. ספרה על התנועה החלוצית בפולין עתיד לראות אור בהוצאת מאגנס. מחקריה בוחנים את היהדות המודרנית, הציונות וישראל. בתואר השני עסקה רונה בספרות המחתרתית של האנוסים המוסלמים בספרד הנוצרית.
רונה היא עורכת כתב העת "ישראל" לחקר תולדות הציונות וישראל באוניברסיטת תל אביב.



ד"ר אבי קדיש  
ד"ר אבי קדיש

מרצה
בעל תואר שלישי במחשבת ישראל מאונ' חיפה, תואר שני במקרא ותואר שני בחינוך מ'ישיבה יוניברסיטי' (YU) בניו יורק.
מלמד בחוג להיסטוריה ובחוג למקרא במכללת אורנים. מחקריו בוחנים את תורתו הרציונליסטית וההלכתית של הרמב"ם מול הביקורת האנטי-שכלתנית שיצא נגד מחשבתו וכתביו, וכן את ספרות המוסר והאתיקה של התקופה.
בחוג להיסטוריה הוא מלמד את תולדות עם ישראל בדגש על היצירה הרוחנית מחז"ל ועד סוף ימי הביניים, וכן על המפגש ועל העימות בין יהודים ונוצרים ומוסלמים כפי שהם משתקפים בחיים ובפרשנות.
בחוג למקרא הוא מלמד קורס מבוא לפרשנות המסורתית על מקרא מחז"ל ועד התקופה המודרנית.
פרסם ספר עיוני-חינוכי: "בין קבע לכוונה בתפילה היהודית".
בין מחקריו האחרונים: "תורות העיקרים לאחר הרמב"ם: סמנטיקה או משמעות?", "ספר המידות: אור חדש מכתבי־היד".
ד"ר קדיש פעיל בנושאים אקטואליים הקשורים לזרמים ביהדות זמננו, דת ומדינה, והשיח הבין-דתי במדינת ישראל.


תואר ראשון בהיסטוריה - תואר בהיסטוריה  
ד"ר ליאורה גולדמן

מרצה בכירה

בעלת תואר ראשון בארכיאולוגיה ותולדות ישראל מהאוניברסיטה העברית, ותואר שני ושלישי מאוניברסיטת חיפה, בהם התמחתה בספרות בית שני ובעיקר במגילות קומראן. את כולם סיימה בהצטיינות. ב-2014 פרסמה ספר משותף עם אריאל פלדמן בשם Scripture and Interpretation: Qumran Texts that Rework the Bible. בקרוב יצא ספרה המבוסס על עבודת הדוקטורט, "המחזיקים במצוות אל". עובדת על ספר נוסף העוסק בחיבור הארמי "חזונות עמרם". מלמדת קורסים שונים העוסקים במקרא, מגילות קומראן ותולדות בית שני בחוגים למקרא והיסטוריה באורנים ובאוניברסיטת חיפה.  


פרסומים אחרונים
המחזיקים במצוות אל
המחזיקים במצוות אל,  מוסד ביאליק 2019
תואר ראשון בהיסטוריה - תואר בהיסטוריה  
ד"ר ישראל קורן

מרצה בכיר

מרצה בכיר למחשבת ישראל (מדעי היהדות) במכללת "אורנים".
מלמד בחוג להיסטוריה ב"אורנים".
במחשבת ישראל עוסק במיוחד בקבלה וחסידות ובהגות יהודית מיסטית במאה העשרים. בחוג להיסטוריה מלמד על הפולמוס היהודי-נוצרי בעת העתיקה ובימי הביניים והיסטוריה של עם ישראל בימי הביניים. בפקולטה לחינוך מלמד מחשבת החינוך ודידקטיקה והכרת תכניות לימודי להכשרת במחשבת ישראל.

פרסם ספר על הגותו המיסטית המוקדמת והמאוחרת של מרטין בובר ועל השפעת תורות החסידות על מחשבתו: "המסתורין של הארץ - מיסטיקה וחסידות בהגותו של מרטין בובר"

פרסם ספר לימוד במחשבת ישראל לחטיבה העליונה בבתי הספר הממלכתיים: "משבר האמונה בעת החדשה". ספר הלימוד מציג את תהליכי החילון שחלו בעם היהודי במאות השנים האחרונות ואת התמודדותם הרעיונית של הוגי דעות יהודיים עם תהליכים אלו בניסיון לחדש את האמונה ואת המחשבה הדתית.
לימד כמרצה אורח באוניברסיטאות: ייל, קווינס קולג', אוניברסיטת פוטסדם ואוניברסיטת ממפיס.

ספרו האחרון
סקירת-ספרו-של-ישראל-קורן
דף מאמרים של ד"ר ישראל קורן

פרסומים נוספים

רונית כרמלי  
ד"ר רונית כרמלי

מרצה

מורה להיסטוריה ומדריכת סטודנטים להוראת היסטוריה בעבר, כיום מכשירה סטודנטים להוראת היסטוריה ומלמדת דידקטיקה של היסטוריה. בעלת תואר שלישי מהחוג ללימודי ארץ ישראל באוניברסיטת חיפה.
באורנים שימשה כמדריכה פדגוגית וכמלווה דידקטית בהיסטוריה, במסגרת הכשרת המורים לבית הספר העל-יסודי, בתואר הראשון ובתואר השני.
מלמדת בפקולטה לחינוך ובחוג להיסטוריה. חברה בפורומים שונים שעוסקים בחקר תנועת העבודה והקיבוץ, בחינוך הקיבוצי, בחינוך היסטורי ובפיתוח חלופות לשיטות ההוראה המסורתיות. 

ד"ר רונית כרמלי מהחוג להיסטוריה באורנים, בראיון על סוגיית הפוליגמיה בקרב המורמונים , העולם הזה עם מואב ורדי, כאן 11

תואר ראשון בהיסטוריה - תואר בהיסטוריה  
ד"ר איריס פרוכטר-רונן

מרצה 
בעלת תואר שלישי בהיסטוריה של המזרח התיכון מאוניברסיטת חיפה, מלמדת גם באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע ובמכללת ספיר בנגב. עבודת הדוקטור שלה עסקה בהתמודדותה של ירדן עם הסוגיה הפלסטינית כחלק מתהליך גיבוש זהותה הלאומית. מחקריה עוסקים בהיסטוריה חברתית ותרבותית של העולם הערבי והיא פירסמה מאמרים שונים בתחומי המיגדר, הספרות והקולנוע של המזרח התיכון.



Footer Mobile