external studies Contact

תזונה בריאה - השתלמות למורים וגננות

רכזות התכנית: 39500 
קמליה סגל, MA ייעוץ ארגוני
גלית שלגי, נטורפתית מנחה לאורח חיים בריא
30 שעות

רציונל
בשנים האחרונות עולה המודעות בקרב הורים, מורים וגם ילדים בנושא תזונה בריאה ואורח חיים בריא. באמצעות ההכרות עם דרכי אכילה בריאות ואורח חיים פעיל ניתן להכיר לתלמידים סביבת למידה מקסימה המשלבת הכרות עם יסודות התזונה הבריאה ו"על הדרך" להקנות מיומנויות קריאה, הבנת הוראות, הכרות עם כמויות ומידות, ומושגים מדעיים שונים כגון מוצק ונוזל. בנוסף, במסגרת קורס זה המורים יכירו את שבעת העקרונות לחיוניות ובריאות טבעית מגיל ילדות עד גיל בגרות. כיצד ליהנות מאוכל נקי ומשובח המטיב עם הגוף, להפוך את המטבח לחוויה מלאה של בריאות, להיות מודל לחיקוי, להשפיע ולהקנות הרגלים
בריאים לחיים לסביבה וליקרים לנו. קורס המשלב למידה, וחוויה!

קהל היעד
התכנית מיועדת למורים ובעלי תפקידים בכל הדרגות.

היקף ומועד הלימודים
30 שעות, 7 מפגשים. בין השעות 16:00 ל 19:15

נושאי הלימוד
מפגש ראשון: הסודות הפשוטים לחיים בריאים
ניחשף לקסם ולפשטות של התזונה הטבעית, נלמד עקרונות וכללים מנחים לבישול ומטבח בריא. נגלה כיצד האוכל שאנו אוכלים משפיע על הבריאות שלנו ושל היקרים לנו, כיצד יש בכוחו למנוע מחלות, לחזק את המערכת החיסונית, להקל על מערכת העיכול, ולעכב תהליכי הזדקנות. בנוסף נלמד להכין מנות קלות ובריאות המתאימות לארוחות צהריים וערב.
מפגש שני: קניות חכמות וקטניות כל אחד יכול.
נלמד על עולם הפרסום והשיווק של תעשיית המזון והממתקים לילדים, כיצד לעודד ילדים לעשות בחירות חכמות יותר באוכל דרך הפעלות הקשורות לעולם התוכן שלהם.
עוד נלמד כיצד לעשות קניות חכמות ולנהל מזווה בריא וכיצד להתארגן נכון כך שתמיד יהיה אוכל בריא וזמין.
נדבר על קטניות, וכיצד לשלב אותן בתפריט היומי בקלות.
נכין ממרחים, מנות עיקריות וקינוחים מקטניות (!)
מפגש שלישי: על הרגלים ומזונות על
כיצד רותמים את הסביבה ואת הילדים לשינוי? כיצד משנים הרגלים ומשחררים הרגלים שלו תומכים בבריאות שלנו?
נכיר את מזונות העל, ונלמד כיצד לשלב אותם בתפריט היומי. נשדרג מזונות שילדים אוהבים לבריאים יותר.
ונלמד כיצד לאכול נכון במסעדות ובתי קפה.
מפגש רביעי: מתוקים ובריאים
האם יש דבר כזה מתוק ובריא? האם יש דבר כזה "גמילה ממתוקים ופחמימות"?
נדבר על התשוקה למתוקים, כיצד לאזן את החשק למתוק.
עוד נלמד להכין קינוחים ומתוקים בריאים וכיצד לשלב אותם בתפריט היומי ללא ייסורי מצפון.
מפגש חמישי: גבינות ומוצרים מן החי כן או לא?
נדון בסוגיה השנויה במחלוקת בכל הקשור למוצרי חלב ומוצרים מהחי. האם כל מוצרי החלב לא בריאים? מהם המוצרים הבריאים יותר? נלמד להכין ממרחים וגבינות טבעוניות ללא מוצרים מהחי.
מפגש שישי: כיצד נתאים את המטבח ועקרונות הבישול והאפייה לסביבת הלמידה בכיתה.
נכיר מתכונים שונים היכולים להוות בסיס ללמידה משמעותית וחווייתית בכיתה הרגילה וגם בשיעורים הפרטניים. נתנסה בכתיבת יחידת לימוד בשפה ובחשבון המשלבת קריאת מתכון, ביצוע הוראות, הבנת כמויות ומידות והכרות עם מושגים כגון מוצקים ונוזלים.
מפגש שביעי: הכרות עם מטלת הסיום של הקורס: בניית יחידת לימוד המשלבת בתוכה בישול ו/או אפייה באחד מתחומי הלימוד הבאים: שפה, חשבון, מדעים, היסטוריה, גאוגרפיה. עבודה בקבוצות קטנות.
מפגש שמיני - מפגש סיכום
הכנת מנות בריאות לאירוח. פרזנטציה של המטלות/יחידות ההוראה המשלבות בישול ואפייה.

דרכי הוראה
כל המפגשים יתקיימו בפינת המטבח בפסג"ה וישלבו חלק תאורטי והתנסות מעשית. שילוב
של למידה והנאה!!

שכר לימוד
במימון משרד החינוך. לצורך קניית החומרים לקורס כל מורה ישלם 175 ₪ לשנה לפסג"ה.

חובות
נוכחות פעילה, הגשת מטלת סיום

גמול השתלמות לעו"ה
30 שעות במסגרת הגמישות הפדגוגית
Footer Mobile