טופס נייח

אודות התכנית

ראש התכנית: ד"ר רותי סגל

תכנית התואר השני בהוראת המתמטיקה/המדעים לבית הספר היסודי, מקנה ידע עדכני ומשפרת את יכולת המורים להתמודד עם הוראת המתמטיקה והוראת המדעים, תוך מתן מענה לפיתוח חשיבה, לשוֹנוּת התלמידים ולשילוב אמצעי תקשוב. במרכז התכנית תפישת ההתמקצעות המוצעת במסגרת  "אופק חדש הצעד הבא" והתכנית מותאמת לשלושת מסלולי ההתמקצעות המוצעים במסגרת "אופק חדש".
דגש ניתן לשילוב התקשוב עם דרכים ואמצעים לעידוד הוראה מאתגרת, המבוססת על פיתוח חשיבה והיוצרת חוויית למידה איכותית ומהנה

הידע הפרקטי שצברתם בעבודתכם בשדה החינוך וההוראה  ואותו אתם מביאים לתכנית התואר השני ישמש מצע לטיפוח וקידום מקצועי , לעיבוד, להמשגה, לבחינה ולחקר, כמו גם להתנסות מבוקרת נוספת.
התכנית באה לחדש ולהוסיף ידע הן בתחום הדיסציפלינארי והן בתחום ההוראה תוך הסתמכות על מחקרים עדכניים בהוראת המתמטיקה והוראת המדעים ובהוראת אוכלוסיות מגוונות.

מטרות התוכנית:
  • קידום מקצועי של המורים למתמטיקה ומדעים בבתי הספר היסודיים  - תוך הלימה והתאמה למסלולי הקידום המקצועי של "אופק חדש – הצעד הבא".
  • קידום הוראת המתמטיקה והוראת המדעים בבית הספר היסודי המושתת על פיתוח חשיבה יצירתית וחוויית למידה איכותית .
  • פיתוח יכולות ושיטות הוראה המתייחסות להטרוגניות של תלמידי הכיתה.
  • הרחבה והעמקה של הידע הדיסציפלינארי תוך הסתמכות על מחקרים עדכניים.
  • פיתוח היכולת לתכנון הוראה בהתאמה לגיל ויכולת הקוגניטיבית של התלמידים.
  • פיתוח פרקטיקות של הוראה הן ביצירת סביבות למידה והן בהכוונה לפעילויות חקר וללמידה מאתגרת בעיות.
  • שילוב אמצעי תקשוב ושימוש בטכנולוגיות המתאימות לביה"ס היסודי.

קהל היעד
התוכנית מיועדת למורים למתמטיקה ומורים למדעים בבית הספר היסודי המבקשים להתקדם מקצועית במסגרת מסלולי הקידום המקצועי של "אופק חדש – הצעד הבא"   וכן
למדריכים ומפקחים למתמטיקה ומדעים בבתי הספר היסודיים.

*פתיחת התמחות מדעים מותנית במס' לומדים