פודקסטים לשנת ה- 70 לאורנים

"70 על 70 " – פרויקט הסכתים שהפך למסמך היסטורי שכל כולו סיפורים על עברה של מכללת אורנים וארץ ישראל במהלך שבעה עשורים, מפי האנשים והנשים שעשו את המכללה.

YouTube  Spotify
פרופ' עמית שכטר
נשיא מכללת אורנים
פרופ' עמית שכטר, נשיא מכללת אורנים, פותח את סדרת ההסכתים לרגל חגיגות 70 לאורנים.
פרופ' יאיר קארו
נשיא מכללת אורנים לשעבר
נשיא אורנים לשעבר במשך 16 שנים, בסיפור מעניין על היסטוריה ורחל רבין.
רחל רבין
'יקירת אורנים'
אחותו של ראש הממשלה יצחק רבין, מי שזכתה בתואר 'יקירת אורנים' מגלה לנו שגם בגיל 95 אורנים לא יוצאת לה מהלב.
ד"ר ניר מיכאלי
רקטור מכללת אורנים
ד"ר ניר מיכאלי רקטור מכללת אורנים, בעל עבר עשיר בתחום החינוך, משוחח אתנו על תפקידו בהווה, אתגרי העתיד וחזונו לעתיד.
קובי אלדר
מנכ"ל אורנים
קובי אלדר, מנכ"ל מכללת אורנים, מתמטיקאי ומרצה רב פעלים, מספר על תקופות מאתגרות של צמיחה ממשברים ותקופות ניהול עשירה.
ד"ר מוקי גרוס
מנהלת הגן הבוטני באורנים
ד"ר מוקי גרוס, מנהלת הגן הבוטני באורנים מספרת על אהבתה לאנשים ולטבע ובעיקר על ניהול הגן הייחודי ביותר בארץ.
ד"ר ראיד מועלם
ראש החוג למדעי הטבע והסביבה
על מסע מעניין מילדות ועד בגרות ועל ההחלטה לעסוק בחינוך ואקדמיה, דווקא במכללת אורנים והנחלת התלהבותו לסטודנטים.
ד"ר ג'ק פסטור
לשעבר דיקן הפקולטה למדעי החברה והרוח
על דרכו המופלאה משדות הקטל של מלחמת ויטנאם כקצין בצבא ארה"ב ועד לקיבוץ שער העמקים ומכללת אורנים.

פרופ' יעל פויס
לשעבר מ"מ נשיאת אורנים
מ"מ נשיא אורנים לשעבר ומרצה רבת פעלים מדברת באהבה גדולה על העבר ההווה והעתיד.

עידת לבבי גבאי
אמנית ומורה לאמנות באורנים
אמנית ולשעבר מרצה לאמנות באורנים, משתפת אותנו בדרכה העשירה ובצוואתו של מרגולין שנמצאת ברשותה ועל כך שהיא בעצם מורה לחינוך גופני. לחצו לחלק ב'

פרופ' משה יצחקי
לשעבר דיקן הפקולטה ללימודים מתקדמים
פרפ' משה יצחקי, מספר לנו באופן מרתק על תחילת הדרך ועד היום ועל אהבתו העמוקה לאקדמיה לסטודנטים ולשירה אותה הוא כותב.
פרופ' נעימה ברזל
לשעבר דיקנית הפקולטה ללימודים מתקדמים
פרופ' נעימה ברזל, לשעבר דיקנית הפקולטה ללימודים מתקדמים ומרצה אגדתית, מספרת על מה מיחד את דרכה. תחת שרביטה יצאו דורות של מרצים ידועי שם.
ד"ר מיקי מוטולה
דיקאן הסטודנטים
דיקאן הסטודנטים, פסיכולוג בהכשרתו. בוגר אוניברסיטת סורבון בפריז ואוניברסיטת יואנסו בפינלנד, מספר על אהבה לארץ ולאורנים.

ד"ר דוד נצר
ראש תכנית ההכשרה לביה"ס העל יסודי
ראש תכנית ההכשרה לביה"ס העל יסודי מדבר על החלטתו להפוך לגורם משפיע, מורה ומחנך.
ד"ר יאיר בוימל
ראש החוג להיסטוריה לימודי א"י ומחשבת ישראל
ד"ר יאיר בוימל, מספר לנו על דרכו הייחודית במרוצת השנים מהמטבח למרצה בעל שם.
ד"ר הלל וורמן
ראש החוג לחינוך
ד"ר הלל וורמן, ראש החוג לחינוך, אחרי שנים של עשייה בתחום, משתף אותנו בסיפור הבשלת הרומן עם מכללת אורנים ועל דרכו המרתקת בה.
ד"ר לי כהנר
ראש החוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה
ד"ר לי כהנר, ראש הרשות למחקר והערכה לשעבר וכיום ראש החוג לגיאוגרפיה ולימודי סביבה באורנים ומי שנחשבת לדור הצעיר במכללה משתפת אותנו בתפישת עולמה לגבי עתיד החינוך בישראל ובאורנים.
ניצה יוגב
נהלת מרכז מצוינים ונוער שוחר מדע
ניצה יוגב, מנהלת מרכז מצוינים ונוער שוחר מדע, מספרת על ההיסטוריה העשירה של אורנים ועל דרכה היחודית לאתר מנהיגי עתיד בקרב העדה האתיופית ועל התואר 'ניצנוצית' שדבק בה.
פרופ' מיכל ראזר
דיקנית הפקולטה לחינוך
פרופ' מיכל ראזר, דיקנית הפקולטה לחינוך, מי שהקימה בין שאר הדברים את תכנית התואר שני בחינוך והוראה לתלמידים בהדרה מדברת על אהבה, תשוקה למקצוע ומסעה המרתק.

עודד הירש
ראש החוג לאמנות
עודד הירש, ראש החוג לאמנות וראש התכנית ההכשרה להוראת האמנות, מספר לנו על הדרך הארוכה ממכון פרת בניו יורק ועד אורנים.

נוגה בוטנסקי
מנכ"לית אורנים (2006-2016)
נוגה בוטנסקי מי שהייתה מנכ"לית אורנים ( 2006-2016 ) ותחת
ידיה הבשילו והותנעו תהליכים ואירועים מהותיים, מספרת לנו כמעט הכל.

ד"ר אוהד אופז
מרצה בחוג לתקשורת
ד"ר אוהד אופז, מרצב בחוג לתקשורת, 'נסיך אורנים אמיתי' מי שספג מהבית את אווירת אורנים, היות והוריו היו מרצים באורנים.
כיום משמש כמרצה בכיר באורנים.
ד"ר מיכל דולב
מנהלת המרכז ללמידה וחקר פגיעות במרחב המקוון
ד"ר מיכל דולב מנהלת המרכז ללמידה וחקר פגיעות במרחב המקוון התכנית לייעוץ חינוכי בפקולטה ללימודים מתקדמים, משוחחת אתנו על מה צופן העתיד במרחב הדיגיטלי במאה ה-21.
פרופ' רינה בן שחר
ראש החוג ללשון עברית לשעבר
פרופ' רינה בן שחר בלשנית וחוקרת השפה העברית, אשר שמשה כראש החוג ללשון עברית ועמדה מאחורי תמורות רבות בשנות עבודתה באורנים, משתפת אותנו באני מאמין שלה.