פודקסטים לשנת ה- 70 לאורנים - עמוד 2

פודקסטים לשנת ה- 70 לאורנים
"70 על 70 " – פרויקט הסכתים שהפך למסמך היסטורי שכל כולו סיפורים על עברה של מכללת אורנים וארץ ישראל במהלך שבעה עשורים, מפי האנשים והנשים שעשו את המכללה.

YouTube  Spotify
ד"ר מדי וליצקר פולק
לשעבר רקטורית אורנים
ד"ר מדי וליצקר פולק, לשעבר רקטורית באורנים וראש הרשות למחקר והערכה. הגיעה לאורנים מהטכניון מתחום הביולוגיה, מורה בעירוני ה' אשר נשבתה בקסמה של אורנים ונשארה.
ד"ר אריאל פרידמן
ראשת התכנית להוראה רב-תחומית של מדעי הרוח והאומנויות
ד"ר אריאל פרידמן, מי ששימשה עשור ועד לא מזמן כראשת החוג לתקשורת, מי שחלמה להפוך את הקולנוע כתחום דעת מקובל במערכת החינוך, בשיחה על חזון והגשמתו ועל החוג לתקשורת הייחודי שהפך לאהבתה הגדולה.
ד"ר בעז סתוי
מרצה בחוג למקרא
ד"ר בעז סתוי, סליברטאי אמיתי, מהחוג למקרא באורנים, ד"ר לארכיאולוגיה ותרבויות המזרח הקדום, יועץ לתכנית הטלוויזיה 'היהודים באים', מספר לנו בסגנונו הצבעוני על דרכו האקדמית.
ד"ר סלעית רון
ראשת תכנית ההכשרה לביה"ס היסודי
ד"ר סלעית רון, ראשת תכנית ההכשרה לביה"ס היסודי, גניטיקאית בערה, ד"ר להוראת המדעים מהטכניון ואף למדה בביה"ס לרפואה בירושלים, על ההחלטה משנת חיים לעסוק בחינוך.
פרופ' יערה בר-און
לשעבר נשיאת מכללת אורנים
פרופ' יערה בר-און, היסטוריונית וחוקרת תרבות, לשעבר נשיאת מכללת אורנים, בשיחה על תקופה מאתגרת בכל התחומים, על אמונה בדרך העשייה.
פרופ' יעל גילעת
לשעבר ראשת החוג לאמנות וראשת התכנית 'אמן מורה'
פרופ' יעל גילעת, לשעבר ראשת החוג לאמנות וראשת התכנית 'אמן מורה', משוחחת אתנו על אמנות, הוראה, חינוך, תמורות ושינויים.
ד"ר מוטי זעירא
מנהל 'המדרשה' באורנים
ב - 1982 החל ללמד באורנים ולימים הפך למנהל 'המדרשה' והיה בין מייסדיה. עוסק בספרות, היסטוריה, ומחשבת ישראל, כותב ספרים ואיש אקדמיה.

ד"ר מולי פלג
מנהל ביה"ס הבינלאומי באורנים
ד"ר מולי פלג,  מנהל ביה"ס הבינלאומי באורנים, פנים חדשות באורנים ומי שמכונה דור העתיד, על הדרך מארה"ב למכללה, על ההתאהבות וההחלטה להישאר ואף לעשות עליה. שיחה מרגשת על התחלות חדשות, שינויים ואהבה גדולה לאקדמיה.
ד"ר מיקי מוטולה וד"ר דוד נצר
מרצים באורנים
ד"ר מיקי מוטולה וד"ר דוד נצר, בהסכת משותף ומעניין של שני מרצים בעלי מוניטין רב שנים, שני עולמות ושתי תפיסות על נושא אחד - חינוך ואהבת אדם.

גבריאל כהן
ראש התכנית לניתוח התנהגות בפקולטה ללימודים מתקדמים
ד"ר גבריאל כהן,  ראש התכנית לניתוח התנהגות בפקולטה ללימודים מתקדמים, מוגדר כדור העתיד של אורנים, משוחח אתנו על דרכו המעניינת מלונדון הסגרירית ועד לשדות המוריקים בעמק. על השוני והקסם בין שם לפה ועל ההחלטה להגיע לאורנים.
ד"ר רוברטה בל קליגלר
לשעבר מנהלת בית הספר הבינלאומי באורנים
ד"ר רוברטה בל קליגלר עלתה מארה"ב לישראל כחלק מקבוצה ציונית שהיתה ממקמי מצפה שורשים בגליל.  בעקבות פנייתו של נשיא אורנים דאז, משה קרן הגיעה לאורנים ומלאה שלל תפקידים..
ד"ר מיה מזור טרגרמן
ראשת החוג לתקשורת
ראשת החוג לתקשורת משוחחת אתנו על דרכה המרתקת מערד בדרום, ועל התכניות לעתיד בחוג לתקשורת ובאקדמיה בארץ.
ד"ר שי שפיר
ראש התכנית להכשרה למדעים במגזר החרדי
מרכז תכנית חרדים, משתף אותנו בדרכו המרתקת בכל הנוגע להכשרת חרדים למורים למדעים, השליחות והאתגרים בתהליך. מספר לנו על הפלורליזם באורנים, מכללה שיש בה את כל הפסיפס האנושי בישראל.
פרופ' ערן גפן
מרצה בכירה בחוג לביולוגיה
מספר לנו כיצד התפתחה הקריירה שלו למרות שרצה בתחילה ללמוד משפטים. משוחחים על סטודנטים, מחקרים, עקרבים ויענים.
פרופ' מירה קרניאלי
ראש החוג לחינוך לשעבר
מי ששימשה ראש החוג לחינוך והובילה בשלל תפקידים אקדמיים, מספרת על ילדות ירוקה בצל ברושים וחרובים בשבילי אורנים יחד עם אחותה הצעירה תמי ליבנה והוריהן שעבדו במכללה. סיפורים מרתקים המשלבים זיכרונות ילדות וחוויות אקדמיות.
שולה נחמיאס
מנהלת בית מרגולין לשעבר
המנהלת המיתולוגית של בית מרגולין, בשיחה על תקופה רבת פעלים ומרתקת. געגועים ואהבה לימים של תחילת הדרך באורנים באוגוסט 1973, ממש לפני מלחמת יום הכיפורים.

ד"ר תמי ליבנה
מובילת שילוב מחשב בחינוך
ב - 1955 הגיעו הוריה לעבוד באורנים ותמי שהייתה אז בת שלוש, זוכרת ילדות ירוקה במקום שהיה ממש כמו קיבוץ. שנים מאוחר יותר תמי הובילה את שילוב מחשב בחינוך במכללת אורנים.
ד"ר יעל אברהמי
ראשת החוג למקרא לשעבר
מי שהייתה ראש החוג למקרא וזוכת פרס מנפרד לאוטנשלגר בתחום התאולוגיה, הגיעה לאורנים אחרי מגורים באוסטרליה לשדות העמק המוריקים ונשארה.
ד"ר עמוס כהן
פיזיקאי ומרצה להוראת המדעים
פיזיקאי ואיש הוראת המדעים או 'חינוכוי' להגדרתו, מספר בין היתר על הקשר שלו עם רדיו אורנים ועל היכרותו עם יובל דרור, לשעבר נשיא מכללת אורנים.
לחצו לחלק ב'
ד"ר שרה קליימן
מנהלת מרכז מעיין
בוגרת אורנים שחזרה למכללה כמדריכה ומרצה. ריכזה את מסלול היסודי. הקימה וניהלה את מרכז מעיין ובמקביל מלאה שלל תפקידים במכון מופ"ת.
ד"ר לודמילה קריבוש
ראשת החוגים לאזרחות וסוציולוגיה
ד"ר לודמילה קריבוש, ראשת החוגים לאזרחות וסוציולוגיה. ד"ר קריבוש  סוציולוגית במקצועה ויועצת ארגונית. הגיעה מאוקראינה על שלל תארים והוסיפה עוד שלושה בישראל.

פרופ' משה שנר
ראש החוג להיסטוריה ומחשבת ישראל
פרופ' משה שנר ראש החוג להיסטוריה ולמחשבת ישראל, בזמנו תלמיד בקורס הראשון בשנות ה- 90 שעסק באינטרנט ומאז חסיד השימוש באינטרנט בהוראה. איש קיבוץ לוחמי הגטאות. דרכו האקדמית המפוארת החלה באורנים כסטודנט צעיר.
ד"ר אושרי זיגלבוים
רכזת לימודי לשון במסלולי ההוראה
רכזת לימודי לשון במסלולי ההוראה, דור העתיד של מכללת אורנים. שבילי אורנים חקוקים בזיכרונות ילדותה בזכות האם, ד"ר אלקה יפה.
מספרת לנו על ההחלטה להמשיך ללמוד ולפתח את הקריירה האקדמית במקום בו גדלה.
ד"ר חנה כהן ידען
מרצה בחוג למקרא
ד"ר למקרא ומדעי הרוח, החלה את דרכה האקדמית כסטודנטית במכללת אורנים בשנות ה-90, אם לשבעה ילדים שחילקה בתבונה את זמנה על אף הקשיים. בשיחה על יהדות ואהבת התנ"ך.