למידה אמיתית ומקצועית נעשית רק בשילוב עם עשייה בשטח. בשנה א'
התנסות של יום בשבוע בכיתות חינוך מיוחד בבתי ספר רגילים. בכיתות אלו ניתן לפגוש תלמידים עם: לקויות למידה, בעיות התנהגות, הפרעה על רצף האוטיזם, מוגבלות שכלית התפתחותית ועוד.
בשנה ב'
התנסות של יום בשבוע בבתי ספר לחינוך מיוחד. הסטודנט בוחר את האוכלוסייה אותה הוא רוצה ללמד: מוגבלות שכלית, לקויות למידה והפרעות רגשיות/התנהגויות, לקויות שמיעה, הפרעה על רצף האוטיזם. בסיום יום ההתנסות מתקיים שיעור בתוך בית ספר שמעבר לתכנים תאורטיים, עוסק בתכנים העולים מהשטח.
בשנה ג'
יומיים התנסות בכל שבוע בבית ספר רגיל (יסודי או חטיבה). הסטודנט ילמד בכיתה ההטרוגנית וילמד לתת מענה לרמות השונות בכיתה, ילמד קבוצת שילוב ויתמחה בהוראה מתקנת פרטנית בשפה ובחשבון.
למידה משמעותית דורשת ליווי צמוד ומקצועי. הליווי מאפשר מסגרת בה ניתן להתלבט, לשמוח עם ההצלחות, ללמוד ולהשתפר כאשר פחות מצליחים. הליווי נעשה בתוך בית הספר ובשיעורים במכללה.
מורה משמעותי הוא מורה שמצליח ליצור קשר, קרבה ואמון עם התלמיד. במהלך הלימודים האקדמיים , המרצה והסטודנט מפתחים קשר שיהווה מודל לקשר נכון בשטח.
בוגרי החוג לתואר ראשון בחינוך מיוחד מסיימים את לימודיהם כאנשי מקצוע המבוקשים במערכות החינוך השונות, בעלי ידע בתחומי הלקויות וניסיון עשיר בהתמודדות עם המורכבות של הוראה בכיתה ובהוראה פרטנית. כלים אלו מאפשרים להם להצליח במשימה המשמעותית העומדת בפניהם ולהיות מורים יוזמים ומובילים במערכת בה יעבדו.