עורך תוכן [12]

 באנר - גלריה ראשי דסקטופ

לימודי אומנות

 טופס נייח

הגלריה | מכללת אורנים

 הגלריה | מכללת אורנים


תואר ראשון באומנות - לימודי אומנות
עונת התערוכות תשפ"ג בגלריה: בנושא: הֲגִירָה
על התערוכות
בהגדרתה המילונית הגירה היא תנועת אוכלוסייה ממקום למקום, לתקופות קצובות או לצמיתות, מתוך בחירה או מכפייה. 
התערוכות יציגו היבטים שונים של הגירה: הגירה גיאוגרפית הנטועה בביוגרפיה ובהיסטוריה, הגירה פנימית הקשורה בחיפוש אחר הקול האותנטי לביטוי העצמי, הגירה של דימויים חזותיים בתוך יצירות האמנות והגירה הטמונה בנוודות מתוך בחירה.  

10.2022 - 08.2023

תערוכה ראשונה:
 25.10.22 בשעה 15:00 פתיחה רשמית בהשתתפות האמנ/ית
17.12.22 נעילה
תערוכה שניה:
 27.12.22 (שלישי) בשעה 15:00 פתיחה בהשתתפות האמנ/ית
25.2.23 (שבת) נעילה
תערוכה שלישית:
 14.3.23 (שלישי) בשעה 15:00 פתיחה בהשתתפות האמנ/ית
6.5.23 נעילה
תערוכה רביעית:
 16.5.23 (שלישי) בשעה 15:00 פתיחה בהשתתפות האמנ/ית
20.8.23 נעילה

אוצרת: ד"ר שחר מרנין דיסטלפלד
מנהלת: נעה צורן
רכזת הדרכה וקשרי קהילה: סיגל מזל 
הפקה טכנית: עידן ססטיארי
תואר באומנות - תואר ראשון באומנות

ריטה כץ | סגירת מעגל
16.5.23 – 10.10.23
​בין התאריכים 15/8/23 עד 15/10/23
התערוכה תהיה פתוחה בימים: א'-ה' 8:00 - 17:00 
אוצרת התערוכה, ד"ר שחר מרנין-דיסטלפלד תהיה בגלריה בשבת הקרובה
19/8/23 בין השעות 10:00 - 12:00 


ריטה כץ, ילידת אודסה (אוקראינה) עוסקת בחיפוש אחר הדימויים המבטאים את זיכרונות ילדותה. כץ למדה בבית ספר לאמנות שהיה ממוקם במרכז אודסה. העיר הייתה באותם הימים שוקקת-חיים, אפופת ריחות מאכלי דגים ומלאה בתיירים. אדריכלות מתקופת הבארוק המאוחר, שלצידה תוספות אקלקטיות של חוטי חשמל ומזגנים יצרו בה אסתטיקה ייחודית. 
בגיל שש-עשרה עזבה האמנית את אודסה ועלתה יחד עם משפחתה לישראל. לפני שנים אחדות, כעבור עשרים ושמונה שנים מיום עזיבתה, החליטה לשוב לביקור. המפגש המחודש עם הרחובות, הבניינים, החנויות והאנשים שזכרה הבהיר לה שהעיר התקלפה מימי הזוהר שלה. היא נראתה לה עצובה, זקנה, כזו שהזמן עצר בה מלכת. היא סגרה מעגל.
ללא שיפוטיות יצאה כץ לשוטט עם המצלמה, תרה אחר מקומות מוכרים. פינות רחוב וחדרי מדרגות מוזנחים צולמו לקומפוזיציות סיבוביות. המבט הסחרחר בטא נאמנה את החוויה הרגשית במפגש המחודש שלה עם מקום מוכר ואהוב ששינה את פניו. כמהגרת "דור אחד-וחצי" היא תמיד תשמור על זהות כפולה ותחושת שייכות חזקה לשתי הארצות. 
בתערוכה מתערבבים זיכרונות של חיים שמחים ותוססים עם מראות עכשוויים של הרס וחורבן. בתוך השניות הזו של סגירת המעגל האישי, מנסחת האמנית יופי סתור בציוריה ובצילומיה. 

ד"ר שחר מרנין דיסטלפלד, אוצרת הגלריה

תואר באומנות - לימודי אומנות


מחמוד קייס / הכיפה
14.3.23 - 6.5.23
ימים א'-ה' 8:00 – 15:00 ו' ושבת 11:00 – 14:00
אירוע פתיחה בנוכחות האמן: 14.3.23 בשעה 16:00.  
אוצרת: ד"ר שחר מרנין-דיסטלפלד

במרכז הקובייה הלבנה בנה מחמוד קייס מיצב פיסולי מעץ – כיפה הבנויה מערבסקה. הכיפה היא מן האלמנטים המרכזיים בתולדות הארכיטקטורה המוסלמית מראשיתה. היא מזוהה עם מסגדים ומבני הנצחה, ולרוב היא מעוטרת מבפנים ומבחוץ. הערבסקה היא עיטור דו-ממדי, מופשט ואין סופי במהותו, שבו לא קיימת אבחנה בין דימוי עיקרי לדימוי שולי. היא מופיעה בשלושה מופעים: צמחי, קליגרפי וגיאומטרי (או בשילוביהם). מפאת האיסור המוסלמי להציג את האל בדמות כלשהי, הערבסקה מייצגת ומנכיחה אותו כישות מופשטת, אין-סופית, בעלת יופי השואף לשלמות.
עונת התערוכות בגלריה באורנים עוסקת בשנת תשפ"ג 2022-23 בנושא ההגירה. בתערוכה זו מבצע קייס שתי פעולות שניתן להגדירן כ"הגירות": הכיפה מהגרת מן המבנה הקדוש אל הגלריה ומשמשת מסך גיאומטרי, מעין משרבייה, דרכו ניתן לראות את חללי הגלריה. הכיפה עדינה אך בה בעת כפיסי העץ המרכיבים אותה אינם מהוקצעים ולכן עשויים להזכיר פיגומים גסים. הערבסקה הגיאומטרית אף היא מהגרת מן הדף, הכד, הקיר או התקרה והופכת דימוי תלת-ממדי. באמצעות התקה ושיבוש של סמלים תרבותיים מרכזיים מזמין אותנו האמן לחשוב על המפגש בין מסורת מוסלמית לאמנות עכשווית, במרחב שבו הגירת העם הפלשתיני והשלכותיה הן סוגיות פוליטיות ותרבותיות הרלוונטיות מאוד בחיינו.  


תואר באומנות - לימודי אומנות


דנה לב לבנת
3.1.23 – 25.2.23
ימים א'-ה' 8:00 – 15:00 ו' ושבת 11:00 – 14:00
אוצרת: ד"ר שחר מרנין-דיסטלפלד

בשנת 2013 עזבה דנה לב לבנת את ישראל ויצאה למסע מתמשך בעולם. כך התחיל הפרויקט הצילומי שלה Permanent Vacation  שהוא Life Art Project  ובעברית:  פרויקט אמנותי שהוא החיים עצמם.  
לבנת היא נוודת המשוטטת ללא כוונת השתקעות. מבטה המתבונן ביומיום הזר והאחר דומה למבטה של מהגרת. עבודותיה מציגות מנעד רחב של מבעים שנע בין חום אנושי ונינוחות לבין קור מקפיא ותלישות. בתוך מרחב גמיש ופתוח, לכאורה, היא קבעה לעצמה חוק: להעלות כל שעתיים לרשתות החברתיות דימוי המתעד רגע מעשרים וארבע השעות האחרונות. 
בתערוכה #lifeinthedorms   נראה חדרים בלי בית, דיירים על מיטה סתורה, בודדים או בחברה, עייפים או שיכורים מחופש – את כולם צילמה אי שם. הם רחוקים ואנונימיים אך בה בעת מייצגים מצבים אנושיים אוניברסאליים. 



אוצרות
: ד"ר שחר מרנין-דיסטלפלד 
ניהול הגלריה: נעה צורן
בשיתוף עם הסטודנטיות: אימאן אבו חמד, אלאא אמארה, ספא אמארה, לינה בארכה, אמאני בדר, רות בן-עזרא, אתמאר בסול, ליטל ברקן, ליאל עמרן
תלייה: עידן ססטיארי
הדפסת עבודות: דניאל סגל
תודה גדולה על הליווי בתהליך ההדפס לעיינה שני, מעין וייץ ולקבוצת האמניות של סדנת התחריט על שם אריה רוטמן

תואר באומנות - לימודי אומנות


הצייר הוא מהגר 
אליהו אריק בוקובזה 

25.10.22-17.12.22
ימים א'-ה' 8:00 – 17:00 ו'-שבת 11:00 – 14:00

אוצרת: ד"ר שחר מרנין-דיסטלפלד

תערוכה זו היא מיני-רטרוספקטיבה, שכן היא כוללת מקבץ עבודות שנוצרו בין 2009 ל- 2022. האמן, בן להורים ממוצא טוניסאי שהיגרו לצרפת, נולד בפריס והגיע לישראל בגיל שש. בעבודות ניתן לראות את בוקובזה הילד, הנער וכן את האמן המבוגר, הממוקם בתוך מרחבים מוכרים או דמיוניים, המבוססים על מרכיבים מן הנוף המקומי. בשפה פיגורטיבית גדושה ועשירה בצבע, בדימויים, ובסגנון ילדי ודקורטיבי, מציג בוקובזה מציאות מורכבת, אליה מותכים מזרח ומערב, כשני עולמות המגולמים בזהותו. מציאות זו נבחנת ומבוקרת באופן מוצפן ורווי הומור המצריך קריאה מעמיקה הן בהיסטוריה האישית של האמן והן בזו הקולקטיבית של החברה הישראלית. 

לפרטים ותיאום ביקורים: נעה צורן, מנהלת הגלריה 0502009850 noa_t@oranim.ac.il
תואר באומנות - לימודי אומנות

ליצירת קשר
 
049838751 / noa_t@oranim.ac.il

אודות הגלריה

הגלריה פועלת במכון לאמנות, באורנים, המרכז האקדמי לחינוך וחברה החל משנת 1990. במשך כל השנים מתקיימות באורח רצוף וקבוע תערוכות יחיד וקבוצתיות של מיטב האמנים הישראלים המשפיעים ופועלים בתרבות הישראלית והבינלאומית.  את התערוכות מובילים במהלך השנים אוצרים ייחודיים בפעולתם החותרת לחקר האמנות הישראלית לרוחבה ולעומקה. הגלריה שמה לה למטרה לפעול לפי דפוסי עבודה אלה, במקביל לחיפוש אחר דרכי פעולה נוספות וחדשניות. 
בתערוכות בגלריה מתקיימים מפגשי אמנים ואוצרים, שיחות גלריה וימי עיון. בנוסף מתקיימות הדרכות בתערוכות לתלמידי בתי ספר. 
עבודת האוצרות, מפגשי האמן, וההדרכות  נעשים  בחשיפה לסטודנטים הלומדים במכללת אורנים בכלל ובמכון לאמנות בפרט ובשיתופם, יחד עם חשיפה לציבור שוחרי אמנות בפריפריה. השילוב שבין הפעלת הגלריה כמקום תצוגה לבין הפעולות הנוספות הנלוות, מגבשות את הגלריה לאמנות ישראלית למקום המשלב התנסות אישית, מחקר ויצירה. שיתוף פעולה עם דיסציפלינות אחרות באקדמיה : ספרות, תקשורת, אזרחות ועוד מאפשר לדיון האוצרותי לפתוח ולהיפתח לרעיונות ודיונים משדות עשייה ויצירה אחרים וכן לחשוף ולקרב סטודנטים מהמחלקות האחרות במכללה לאמנות ישראלית.


Footer Mobile