אודות החוג

​​​​​​​​תואר: B.Ed - בחוג לתקשורת
תעודה: תעודת הוראה בתקשורת לבית הספר העל יסודי (ז' - י')​
התקשורת במאה ה- 21 מציבה בפנינו שפע טכנולוגיות ואמצעי תקשורת מסורתיים וחדשים המאפשרים מגוון של הזדמנויות בצד סכנות. התקשורת החדשה היא בעלת תפקיד מרכזי בחיי צעירים. היום יותר מאי פעם, עלינו להיות מודעים לכוחה של התקשורת, כאזרחים מעורבים, יצרנים וצרכנים של תקשורת, כאנשי חינוך וכהורים.

החוג לתקשורת באורנים חושף את הסטודנטים והסטודנטיות למגוון תחומים עכשוויים כגון עשיית סרטים דוקומנטריים -בימוי, צילום ועריכה; צילום סטילס; כתיבה עיתונאית; שידורי רדיו; דיבייט ורטוריקה. בקורסים העיוניים לומדים הסטודנטים מהי חשיבה ביקורתית אודות תקשורת, מה עומד מאחורי פרסומות ותכניות הטלוויזיה, איך משפיעות הרשתות החברתיות על המשתמשים, איך קוראים תמונה או סרט קולנוע ומהו אקטיביזם תקשורתי. קורסים אלה משולבים בדיונים ובאמצעים דיגיטליים מגוונים.

ייחודו של החוג לתקשורת באורנים הוא בגישה ההוליסטית כלפי הסטודנטיות והסטודנטים  ופיתוחם/ן כיוצרים/ות,  מורים/ות  ואזרחיות/ים. לאור גישה זו נבנית תכנית הלימודים של החוג, הפעילויות  החוץ-אקדמיות והקשרים הבין-אישיים בין הסגל לסטודנטים.
החוג לתקשורת באורנים מוביל מגזין אינטרנט (אורנים דוט קום), משתתף פעיל ברדיו אורנים ובכל שנה מעלה החוג פסטיבל סרטי סטודנטים (בום בפריים). חלק מן הסרטים התמודדו בהצלחה בפסטיבלים שונים בארץ.

בוגרי החוג משתלבים בהוראה בבתי ספר שונים ברחבי הארץ, מובילים מגמות תקשורת ומהווים מודל לתלמידיהם בהבנת עולם התקשורת על היבטיו השונים ובחינוך לצריכה נכונה של תקשורת. הבוגרים שלנו מלמדים בבתי ספר את אחד המקצועות הרלוונטיים והמשמעותיים ביותר לבני נוער תוך שילוב בין מעשי לעיוני.
 ברק לומן ואנטנש גבטיה, סטודנטים בחוג לתקשורת באורנים