בית המדעים ע"ש מרגולין

יהושוע מרגולין - מכללת אורנים
מרכז המעבדות למדעים - בית מרגולין הקרוי על שם המורה לטבע יהושע מרגולין, מחוזי הסמינר ומקימיו, הוא מן הבניינים הראשונים שהוקמו בסמינר אורנים. בית מרגולין מאגד בתוכו את המעבדות להוראת הביולוגיה, הפיסיקה והכימיה ומשרת החוגים: הוראת מדעי הטבע והסביבה, לימודי ביולוגיה וסביבה, לימודי מדעים מדויקים, תואר שני בהוראת המדעים בביה"ס העל יסודי. יש בו עשר מעבדות הוראה ובהן ציוד להוראה, חדרי הכנה, חדרי סגל, חדר אוספים, פינת חי וגן מדעי.

בית מרגולין הוא מרכז מדעי שוקק בו לומדים: סטודנטים להוראה לתואר ראשון לכל הגילאים מהגיל הרך ועד התיכון, סטודנטים להוראת המדעים לתואר שני, גננות ומורים משתלמים, תלמידים מחוננים, תלמידים מצטיינים, תלמידי חטיבה עליונה בתוכנית ייחודית לבגרות "פיסיקה בתעשייה" ונוער שוחר מדע.

ברוח המסורת ה"מרגולינית" לוותה הקמת אורנים בטיפוח שלושה נכסים הוראתיים אשר היוו בעבר את התשתית שהקנתה לאורנים את ייחודה. נכסים אלו נמצאים בבית מרגולין וכוללים גן זואולוגי, אוספים זואולוגיים וגן בוטני אליהם הצטרף בשנים האחרונות גן מדעי.
אתם מוזמנים לבקר בבית מרגולין ולהתרשם ממגוון היצורים החיים, האוספים, המוצגים ואמצעי ההוראה.

בברכה,
מנהל בית מרגולין