מלגות חיצוניות הכוללות פרויקטים חברתיים

מלגת משרד החינוך ומפעל הפיס
משרד החינוך בשיתוף מפעל הפיס מעניקים מלגות לסטודנטים הלומדים במכללות האקדמיות לחינוך ומתמחים בהוראת אנגלית, מתמטיקה, מדעים ולשון.
מייל ובו הנחיות ופרטי הרשמה למלגה, יישלח בכל שנה לסטודנטים העומדים בקריטריונים הראשוניים הנקבעים ע"י משרד החינוך. ניהול המלגה באחריות משרד החינוך והקשר של המלגאים נעשה ישירות מול המשרד.

מלגת הנצחה
פרויקט להנצחת נופלים בשירות הצבאי, בפעולות האיבה ובתאונות דרכים.
הסטודנטים ידריכו ויפעלו יחד עם תלמידי כיתות ט'-י"א בבתי הספר העל יסודיים, בפעילות שבמסגרתה יתוודעו למשפחות שאיבדו את יקיריהן בנסיבות שונות (חיילים - שנפלו בעת שירותם הצבאי, אזרחים שנהרגו בפעולות טרור, אנשים שנספו בתאונות דרכים).
במסגרת הפעילות ילמדו על חייו של האדם שנלקח מיקיריו, ילוו את המשפחה, יאספו את סיפורי זיכרונותיהם, תמונות, מכתבים וכל מה שהמשפחה מבקשת להציג, וייצרו אלבום לזכרו, או כל תוצר אחר עליו יוסכם, אותו הם יעניקו בסוף שנת הפעילות למשפחה.
הפעילות יכולה להתקיים גם לזכרם של חללים, אשר אין בנמצא קרובים אשר יכולים לספר עליהם ואז החומר עליהם נאסף ממקורות אחרים. היקף הפעילות יעמוד על כ-80 שעות לאורך השנה. השעות כוללות גם מפגשי הדרכה. סטודנט מלווה תלמידים יקבל מלגה של 4,500 ש"ח ותוספת של 500 ש"ח עבור נסיעות.
קול קורא להרשמה למלגה יפורסם בתחילת כל שנת לימוד

פר"ח
פר"ח הוא פרויקט חונכות ארצי המערב סטודנטים בפעילות של חונכות לילדים הזקוקים לעזרה לימודית ורגשית.
החונך מעניק לילד תשומת לב אישית ודגם חיובי לחיקוי ובכך מסייע לילד לממש את הפוטנציאל הגלום בו, לפתח הערכה עצמית חיובית ולשגשג.
במכללת אורנים ניתן להשתלב בפעילות מרכז קשת ולחנוך סטודנטים.
מדי שנה משתתפים בפרויקט כ- 20% מכלל הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל המקבלים בתמורה לפעילותם מלגת לימודים חלקית.
גובה המלגה: 5,200 ₪ עבור 120 שעות התנדבות בשנה.
הרשמה - באתר פר"ח בלבד

סחל"ב
תוכנית סחלב נועדה לשלב סטודנטים בפעילויות העשרה קבוצתיות במסגרות יום חינוך ארוך (בבתי ספר וגני ילדים) בתמורה למלגת לימודים.
התוכנית מיועדת לסטודנטים, אזרחי ישראל, הלומדים תכנית לימודים מלאה לקראת תואר ראשון במוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה.
סטודנט שישתתף בתכנית זכאי למלגה, תמורת התחייבותו להשתלב בפעילות חינוכית בבית הספר היסודי/בגן הילדים בהיקף של 4 שעות שבועיות, בשעות הלימודים (ביום אחד או ביומיים בשבוע).
שעות הפעילות הינן בהתאם לשעות הפעילות של בתי הספר/הגנים.
סטודנט שישתתף בתוכנית באופן מלא, יזכה במלגה בגובה 60% משכר הלימוד הנהוג באותה שנת לימודים.
עדיפות תינתן לסטודנטים שכתובתם הקבועה היא באחד מיישובי הפריפריה ומבקשים להשתלב בבית ספר/בגן ילדים באזור מגוריהם.

מלגת מפעל הפיס
מפעל הפיס מעניק מלגות בסך 10,000 ₪ לסטודנטים שיעברו בהצלחה סדנאות מיון והערכה ישערכו ע"י הדיקנאט. תמורת המלגה יהיה על הסטודנטים להתנדב, במסגרות שיקבעו ע"י המכללה, במשך 140 שעות במהלך שנת הלימודים.
קול קורא למלגת מפעל הפיס יפורסם בתחילת כל שנת לימוד

מלגת אתגרים
מלגות המיועדות לסטודנטים וסטודנטיות ערבים, שיעמדו בהצלחה בתהליך מיון מיכללתי.
המלגה תינתן בתמורה לשעות מעורבות חברתית וחינוכית בקהילה.
קול קורא למלגת אתגרים יפורסם מדי שנה.

​​קרן גרוס
קרן גרוס הוקמה במטרה לסייע בידי משוחררי צה"ל והשרות הלאומי/אזרחי להשתלב בחיים האזרחים.
הקרן פועלת באמצעות מתן מלגות וכן ביזום ותמיכה של פרויקטים המקדמים חיילים משתחררים ומשוחררים.
חלוקת המלגות של הקרן מתמקדת באוכלוסיות יעד שנקבעו ע"י מועצת הנאמנים ובהם: חיילים בודדים, תושבי פריפריה גאוגרפית, יוצאי העדה האתיופית, חרדים ובני מיעוטים.
הזכאות הינה לחיילים משוחררים ע"פ הגדרת החוק בלבד.
רב המלגאים משתתפים בפעילות למען הקהילה בתחומי חינוך, חברה ורווחה בקהילותיהם.

​​לפרטים והרשמה Home | kerengruss

מלגות התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית
מחלקת המלגות של התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות הארצית, שמה לה למטרה לעודד ולהוביל שינוי חברתי ולהעצים את מעורבות הסטודנטים בקהילה ובנעשה בחברה הישראלית.
זאת מתוך ראייה שעל הסטודנטים ליטול חלק מרכזי בעיצוב המציאות שבה הם עתידים לחיות, נוכח הצרכים והאתגרים החברתיים אשר הולכים ומתעצמים.
 בהתאם לכך, המחלקה מפעילה מגוון פרויקטים ארציים של מעורבות חברתית בקהילה.
לפרטים והרשמה