יום ב', כיתות ג' - תקצירי קורסים

חושים בטבע
נועם כהן

בקורס זה ננסה  לראות, לשמוע ולחוש את העולם דרך עיניהם של בעלי החיים המצויים סביבנו. כיצד רואה זבוב שנקלע לאולם קולנוע סרט מתח קצבי? כיצד מביט העכביש על העולם דרך שמונה עיניו? או כיצד שומע הצרצר קולות באמצעות ברכיו?  במהלך השעורים נבחן את העולם בצורה קצת אחרת, דרך החושים השונים שלנו ושל בע"ח שסביבנו. נסתכל על בע"ח,  נכיר וניגע בהם בעדינות וננסה לפגוש עולם של שלם שאיננו מבחינים בו בדרך כלל.

מלאכות, יצירה, חומרים ומעוף
יעל דמרי 

פיתוח חשיבה יצירתית.
עבודה בחומרים שונים- עץ , בד ,דאס,חוטים, צבעים..והרבה פסולת.
נלמד בראש ובראשונה לתכנן ולחשוב קדימה ,במהלך העבודה נמצא דרכים שונות לפתרון בעיות שצצות- בדרך יצירתית.
נשלב בקורס יחד עם עולם האומנות, מחשבה על שימוש חוזר את עולמם הפנימי של הילדים ,וכן השפעות של הסובב אותנו.

זואולוגיה
ד"ר מרווה שמואלי
בקורס נגלה את נפלאות הטבע - חקירה ומפגש עם מגוון של בעלי-חיים – במעבדה, באקווריום בפינת החי ובגן הבוטני – איך התחילו החיים הראשונים ואיך הם הובילו להתפתחות ועושר כפי שניתן לראות בעבר ובהווה. נחזיק בעלי-חיים ונכיר אותם בתכונות ובהכרות אישית עם קבוצות שונות של בעלי-חיים – בים ביבשה ובאוויר. 

ארכיאולוגיה למתחילים 
שרה לוין 
כיצד עובד ארכיאולוג? האם אנחנו צריכים ארכיאולוגיה, ולמה? כיצד חי האדם הקדמון? מה הן 'גולגולות מכוירות'? איך נראה ספא בתקופה הרומאית? מה היה הנשק הכבד של הצלבנים? 
כל השאלות הללו ועוד רבות אחרות יקבלו מענה בקורס 'ארכיאולוגיה'. 
תוך כדי כך, נתבונן בחפצים עתיקים שהקדמונים לנו יצרו, נשמע סיפורים, נכיר תגליות מרעישות ששינו את ההיסטוריה ונציץ במטמונים שהוחבאו ונתגלו. נדבר אודות גיבורים, תרבויות עתיקות ואוצרות אבודים.
בעזרת מצגות, שיחות, ויצירות משלנו נספר את סיפורם של האנשים שחיו כאן בעת העתיקה, ושלנו עצמנו.

תעופה וחלל
אלון נגרי 

בקורס נעסוק בלימוד מגוון נושאים בתחום התעופה והחלל בהיבט הטכנולוגי וצעדי ההתפתחות האנושית. מכלי תעופה ראשוניים דרך תנועתם באוויר, דרך מטוסי סילון חדישים על ציודם ועד טילים ומעבורת חלל. נעסוק ביסודות באווירודינמיקה: הכוחות הפיזיקאליים המשפיעים על הטיסה, מבנה המטוס ועוד. בנוסף נבנה טיסנים לפי דרגות קושי, מן הפשוט למורכב וכן נתנסה בערכות ניסוי ויצירה נוספות בתעופה. 

משחקי חשיבה
מתי לב
באמצעות משחקי קופסא ניתן ללמוד על ערכים חברתיים וכישורי חיים: שיתוף פעולה, פיתוח מעגלים חברתיים, הקנייה של ערכי כבוד הדדי, עבודת צוות למען יעד משותף, קבלה ועמידה בחוקי המשחק, יכולת הכלה – ניצחון/ הפסד. המשחק מאפשר פיתוח יכולות משמעותיות התורמות להצלחה בחיים:  כושר אבחנה, זיכרון חזותי, הסקת מסקנות, זריזות, קשר עין-יד, יכולות הרכבה, ראייה מרחבית, חישובים טקטיים, חשיבה מתמטית ועוד.
במהלך קורס זה נכיר משחקי קופסה, שיתופי אל מול תחרותי, מכניקות של משחקים; נערוך שיח חברתי  על עבודת צוות והעברת מסרים, עולם הדימויים ויכולת התבטאות מרומזת, והכל תוך מתן תשומת לב לפרטים; נתרגל מוטוריקה עדינה, זריזות ידיים / קשר עין יד והתמצאות במרחב; נפתח מודעות לשיתוף פעולה להשגת יעדים ותוצאה מיטבית; נלמד כלים מתמטיים: שימוש מהיר בפעולות חשבוניות פשוטות, ניחוש מושכל  - תוצאה מיטבית בהתבסס על סיכוי סטטיסטי; ונתרגל יכולת הובלה ומשא ומתן אל מול המשתתפים, וניהול משאבים בתנאי אי ודאות ותכנון אסטרטגי.

אקולוגיה, צמחים ובע"ח 
ד"ר אלה צחר

במהלך הקורס נערוך היכרות עם מגוון מיני צמחים ובעלי חיים, נלמד כיצד הם מותאמים לבית גידולם, כיצד הם עומדים באתגרי טריפה והזנה. נסייר בגן הבוטני ונכיר מיני צמחים ובעלי החיים השוכנים בו. נחקור בתי גידול המצויים בחורש כגון שלולית החורף והחי תחת האבן. נחקור את הקשר בין מבנה הפרחים ובעלי החיים המאבקים אותם.
במהלך הקורס ננסה לענות על שאלות כגון: אלו יחסי גומלין מתקיימים בין בעל חיים וצמחים המצויים בחורש? מהם השינויים העונתיים החלים בחי והצומח לאורך עונות השנה? כיצד צמחים ובעלי חיים מותאמים לסביבת חייהם?
בנוסף, הקורס יפתח בפני התלמידים את עולם שמירת הטבע ושימור המינים המתקיימים בו בהיבט מקומי וגלובאלי, תחום אקטואלי ההולך וצובר חשיבות ומודעות רבה בארץ ובעולם.
מרבית השיעורים יתקיימו בגן הבוטני ובמעבדות בבית מרגולין.
Footer Mobile