ד"ר קובי אסולין
1 ש"ש
התבוננות מרחוק בראי של עצמנו היא אחת הדרכים החשובות ללמידה עצמית, בוודאי בשדה החינוך. מבחינה זו התבוננות ביצירות קולנועיות שעוסקות בחינוך, במפגש אני-אתה של מורה ותלמיד, של מבוגר וילד, מהווה כר פורה ומרתק לכך. הבחירה בקולנוע נובעת גם מהיכולת המיוחדת שיש לקולנוע ליצר סיטואציה דרמטית שממצה וממקדת את מבטנו, בוודאי בשדה החינוכי שעניינו המרכזי הוא המפגש הסבוך ולעיתים הקונפליקטואלי בין המורה לתלמיד.
בקורס נעסוק בסרטים שעניינם הוא מפגשים כאלו, יש לומר לאו דווקא בהתקשרות ישירה לשדה החינוך. ננתח ונפרש את הסרטים תוך קישורם לתיאוריות הומניסטיות מתאימות. נבחן סרטים, עלילתיים ודוקומנטריים, כמו "בין הקירות", "פעלים למתחילים", "הילד עם האופניים", "בחזית הכיתה", "ויפלאש", "לאדוני באהבה", "תיכון ההזדמנות האחרונה", "פרשס", "פיגומים", "קן הקוקייה", "יומני החופש" ו"בלוז לחופש הגדול". סרטים אלו ייבחנו ביחס לתאוריות שעניינן העיקרי הוא המפגש אני-אתה. תיאוריות ומושגים כמו: הדרה, הכרה הדדית, אינטליגנציה חברתית, כבוד, השפלה, אמפתיה, מוסדות טוטליים, אלימות ותקווה, חשיבה ביקורתית, מבוגר משמעותי, רב-תרבותיות, סטיגמה ועוד.
במסגרת הקורס נצפה בבית ובכיתה בסצנות נבחרות מתוך סרטים, נדון בתאוריות רלוונטיות ונפרש ביחד סצנות אלו. בסיום הקורס הסטודנטים יידרשו לכתוב עבודה שבוחנת ומרחיבה את אחד ממושגי הקורס המרכזיים לאור הסרטים עליהם שוחחנו.