אודות היחידה

​היחידה לנוער שוחר מדע הוקמה במכללת אורנים בשנת 1990, מתוך רצון לקרב ילדים ובני נוער לתחומי מדע ודעת שונים באמצעות חשיפה לעולם האקדמיה. מכללת אורנים, מוסד אקדמי ותיק המתמחה בהכשרת אנשי חינוך מחד ועוסק במחקר מדעי מאידך, היוותה מקום טבעי לפעילות זו. פעילויות היחידה מיועדות לילדי ביה"ס היסודי, לתלמידי חטיבות הביניים ולתלמידי תיכון, והן מתקיימות בקמפוס הירוק של אורנים בשפה העברית ובשפה הערבית.
היחידה מציעה לילדים ולבני נוער מרחבי חקר, המצאה ויצירה, פעילויות רבות וקורסים לימודיים בנושאים מגוונים, בתחומי המדיה ותקשורת, מדעים ואמנות. קורסים כגון:
מיקרוביולוגיה, רפואה, אמנות, תעופהתקשורת, חקר בעלי חיים, רובוטיקה, ניווט, ביולוגיה ועוד.
לצפייה בכל הקורסים של היחידה
הקורסים הלימודיים מתקיימים בקבוצות קטנות (עד 22 תלמידים בקבוצה) במתכונת של 6 עד 12 מפגשים, תוך שימת דגש על מתודות הדרכה אטרקטיביות לילדים ובני נוער. אורך המפגש משתנה בהתאם לקורס ונע בין 2-3 שעות לימוד אקדמיות. לרשות היחידה עומדות כיתות הלימוד של מכללת אורנים, מעבדות, כיתות טכנולוגיות, חדרי מחשבים, אוסף פוחלצים מדעי, פינת חי וגן בוטני ייחודי, בו גדלים מיני צמחים ארץ ישראלים ואחרים.
בנוסף לקורסים הלימודיים, היחידה מקיימת גם ימי העשרה לתלמידי חטיבת הביניים והחטיבה העליונה בנושאים רבים ומגוונים, כגון תקשורת בעולם החי, חשיבות המים, אבולוציה של החי והצומח, גנטיקה, ניווט ועוד. פעילויות אלה מאפשרות לתלמידים התנסות חווייתית, העמקת הידע המדעי וחשיפה לשפע של נושאים מרתקים ומעוררי השראה.
כמו כן, היחידה מציעה פעילויות האקתון וקייטנות קיץ.

מדי שנה משתתפים בפעילויות היחידה לנוער שוחר מדע מאות תלמידים מרחבי הארץ. את הלמידה מוביל צוות מדריכים מרשים ומגוון, אשר שם לו למטרה לפתוח דלת אל העולם המופלא של המדע, הטכנולוגיה והתקשורת, להרחיב את מעגל הידע האקדמי ולחבר אותו אל הקהילה​.

ראו תמונות מהפעילויות שלנו
ראו פרויקטים ושיתופי פעולה של היחידה
היחידה מוכרת על ידי משרד החינוך, האגף לנוער שוחר מדע.