הכשרה של אנשי מקצוע, בעיקר מורים, סופרים, עיתונאים ואנשים העוסקים בכתיבה, להיות כותבים ועורכים לשוניים בשפה הערבית, על מנת לתת מענה לצורך ולביקוש באנשי מקצוע בתחום זה. בנוסף התוכנית תחשוף את הסטודנטים לתחומים חדשניים בשפה הערבית, כמו שפה עסקית, שפה אקדמית ושפת הפרסום ברשתות החברתיות וכן תאפשר חשיפה לממשקים שבין השפה הערבית לתחומים אחרים כגון פסיכולוגיה, תרבות ומדע.
פרטים נוספים
תקשורת בין-אישית היא בסיס לשיפור החיים והיחסים של כל אדם בתחומים שונים - קריירה חינוכית, עסקים, משפחה, זוגיות וחיי היום-יום ככלל. היא מתחילה בגיל הינקות, נלמדת ומתפתחת באופן טבעי במהלך החיים ומהווה חלק מההתפתחות האישית, הפסיכולוגית והחברתית.
הדרכה הינה אבן יסוד במערכת החינוך ונמצאת במרכז החשיבה והעשייה החינוכית בתהליך ההתפתחות המקצועית של תפקיד המדריך. הכשרה של מדריך דורשת הינה תהליך שיש בו מצד אחד הגדרה של זהות ושל תפיסת תפקיד ומהצד השני חשיפה לתכנים שעוסקים במנהיגות, בפרו-אקטיביות, בהובלה של צוות רב-מקצועי (מטפלים פרא-רפואיים, מחנכים, יועצות חינוכיות ועוד)
אבחון הינו נדבך מרכזי בתחום ליקויי למידה. ידע בתחום האבחון מסייע למורה להבין את צרכי התלמיד ודרכי העבודה המומלצות עבורו, ובכך מהווה את המפתח להצלחתו!התכנית הייחודית להכשרה למאבחנים דידקטיים בשפה הערבית באורנים פותחה יחד עם אגודת ניצן שהינה הארגון הגדול בארץ לטיפול בילדים ובבוגרים עם ליקויי למידה.
מטרות הלימודים:*להקנות ידע מקצועי ומיומנויות רלוונטיות להוראת ערבית ולהוראה בערבית לתלמידים עם ליקויי למידה וקשיי למידה.*להעמיק את הידע האקדמי והמעשי של מורים המלמדים בערבית..
התוכנית נועדה להגביר את המודעות לנושא הקליגרפיה ולחזק את ההיכרות עם הצד האומנותי שבכתיבה ועם מי שמבצע את הכתיבה האומנותית. זוהי הזדמנות לפגוש את הכיתוב בשפה ערבית מזווית שונה ולחשוף את המשתתפים ליופיה של המילה ולעוצמתה של הכתיבה. בנוסף התוכנית נועדה לחשוף את הלומדים לצד הפרקטי של הכתיבה האומנותית ולגילוי האומן שבהם.