אודות אורנים

איכות אקדמית ומבחר מרשים של תחומי ידע אקדמי

לימודים אקדמיים במסגרת תואר ראשון
באורנים פועלות תכניות לתואר ראשון B.Ed, B.A, B.Sc ביותר מעשרים מקצועות ובהם מדעי החברה, מדעי הרוח, מדעי הטבע, מדעים מדוייקים, חינוך מיוחד, אמנות, תקשורת, גיל רך והוראה לבית הספר היסודי והעל-יסודי.
אורנים מעניקה תעודות הוראה לכל טווח הגילאים מלידה ועד גמר תיכון תוך הקפדה על תהליך הכשרה והדרכה מקצועי-מעשי וייחודי הנפרש על פני כל תקופת הלימודים.

לימודי הכשרת אקדמאים להוראה
אורנים מקיימת הכשרת אקדמאים להוראה בכעשרים תחומי דעת בתכניות השמות דגש על איכות ההכשרה תוך מתן אקרדיטציה ללימודים קודמים ודגש על תכנית מותאמת אישית.

לימודים אקדמיים במסגרת תואר שני
אורנים מעניקה M.Ed/M.Teach בתשע תכניות: הוראת מדעי הרוח בגישה רב-תחומית, הוראת שפות בהתמחויות אנגלית/ערבית/עברית כשפה שנייה, ייעוץ חינוכי, חינוך והוראה לתלמידים בהדרה, המרכז למנהיגות בחינוך - ניהול וארגון מערכות חינוך, הוראת המדעים לביה"ס העל-יסודי, הוראת המתמטיקה והמדעים לביה"ס היסודי, מוסמך בהוראה לביה"ס העל יסודי - M.Teach , חינוך בגיל הרך.
אורנים מקיימת מסלול לתואר שני עם תזה (מסלול מחקרי) בתכנית להוראת שפות ובתכנית להוראת מדעי הרוח בגישה רב-תחומית ובתכנית לייעוץ חינוכי ושוקדת על פתיחתם של מסלולים מחקריים בתכניות נוספות.

היחידה ללימודי חוץ
אורנים מקיימת לימודי תעודה והתמחות מקצועית בעשרות תחומים מרתקים המאפשרים העמקה בתחום קיים, הכנה לקריירה שניה, רכישת כלים טיפוליים מתקדמים ועוד.

אורנים מובילה ומטפחת מעורבות חברתית במגוון נושאי חברה, קהילה וסביבה:

מרכז ק.מ.ה - קהילה, מנהיגות, השראה
מעורבות חינוכית חברתית
אורנים רואה חשיבות רבה במעורבות חינוכית וחברתית הן כחלק מהשתלבות המורה כגורם מחנך ומשפיע בחברה והן ביכולת להוביל שינויים בשדה החינוכי והקהילתי בנושאים חברתיים.
המכינה הקדם-צבאית ע"ש יצחק רבין, שדמות - מרכז למנהיגות חינוכית ומעורבות חברתית,
בית הספר למחוננים, קמפוס בר-קימא​, הם דוגמאות לפעילות הנרחבת של אורנים בתחום זה.

תכנית מיכאל​ מיועדת לקלוט לשורותיה של אורנים סטודנטים יוצאי הקהילה האתיופית ולהכשירם לחינוך והוראה
כל תכניות הלימודים של אורנים פתוחות בפני הסטודנטים בתכנית בהתאם לתנאי הקבלה
מסגרות תמיכה בתכנית ניתנות לפי הצורך והעניין.

היחידה למחוננים​ פועלת באורנים כמרכז דו-מחוזי המשרת את חיפה והצפון.
לאורנים מגיעים מדי שבוע מאות תלמידים בגילאי שמונה עד שמונה עשרה המתנסים בשלל מקצועות מרתקים בהם, מדע, פיזיקה, מחשבים, אמנות, וידאו, תקשורת ועוד, עם מיטב המרצים באקדמיה.
גם תכנית המצטיינים מציעה מגוון אפשרויות לתלמידים מצטיינים במגזר הערבי והיהודי.

מכללת אורנים, יחד עם המועצה מגידו, השיקה תכנית לימודים ראשונה מסוגה בארץ- 'חינוך ביוספרי', שיוטמע בהדרגה במוסדות החינוך של המועצה. החינוך הביוספרי מקדם את ערכי הסביבה החברה והכלכלה ויחסי הגומלין שבינם ואת המעורבות, האחריות והמחויבות האישית.

קשר עם התפוצות וזהות יהודית

אורנים רואה חשיבות רבה בקשר עם יהדות התפוצות ובקידום נושאים הקשורים לזהות יהודית, כמו גם קידום סובלנות וחיים של אחריות משותפת בין כל אזרחי ישראל.
בין היחידות והמרכזים שעוסקים ומקדמים ערכים אלו ניתן למצוא את:
המדרשה באורנים​ שעוסקת בנושאי זהות וטקסים יהודיים בבתי הספר, שדמות שעוסקת בקשר עם התפוצות, במפגשים חווייתיים של צעירים מישראל ומחו"ל ובנושאי מעורבות חברתית רבים ומגוונים.  הפורום למלחמה בזענות שמקדם סובלנות בין המגזרים.

אורנים ממשיכה לפתח את הבית ספר הבינלאומי​ בתחומה, שמציע תכניות מיוחדות לקהל סטודנטים מחו"ל ושיתופי פעולה מגוונים עם מוסדות להשכלה גבוהה ברחבי העולם.
עשרות סטודנטים מרוסיה, גרמניה וארה"ב כבר נמצאים בתוך תהליך ומשלחות של אנשי חינוך מרחבי העולם מגיעות לסיורים לימודיים במכללה.

אורנים פועלת מול גופים רבים ובהם משרד החינוך, הג'וינט, הסוכנות היהודית, פדרציות ברחבי העולם, תורמים המאמינים בחשיבות המעשה החברתי-חינוכי של אורנים, מועצות מקומיות ועיריות ומאות בתי ספר וגנים בישראל.