טופס נייח

אודות

"גשר לעתיד" הוקמה בשנת 2005 מתוך מטרה לפעול לצמצום פערים בין מרכז לפריפריה תוך התמקדות ברמת הרשות והאזור. תפיסת היסוד של גשר לעתיד אומרת, כי תהליכי שינוי ברמת הרשות צריכים לקחת בחשבון את כלל סוגי ההון המתייחסים לתושב כאינדיבידואל, לקהילה, לפוליטיקה המקומית, למצב הכלכלי של התושבים והרשות, לתשתיות הפיסיות, התחבורתיות, תכנוניות ולאיכות החיים.   
מודל זה נקרא, מודל  האקוסיסטם, ואנו בגשר לעתיד היינו מהראשונים לפעול על פיו.

מודל ההתערבות של גשר לעתיד, יוצא משילוב תפיסות וגישות לפיתוח קהילה המניח כי לקהילות יש גם יכולות ומשאבים ולא רק צרכים. המשמעות היא מעבר מיחסי ספק- לקוח ליחסי שותפות, באמצעות  יישום  עקרונות הקולקטיב אימפקט.

במקביל לעבודת השטח בפיתוח קהילתי/כלכלי, אנו עוסקים בפיתוח כלי מיפוי, הערכה ומדידה שייתמכו בה, כדוגמת MRI, GEAR, מעגל החיים מיצוי משאבים ברשויות ועוד.
כלים אלו מאפשרים קבלת החלטות על בסיס נתונים ומהווים בסיס לבניית תוכניות אסטרטגיות ארוכות טווח ומעקב מתמיד אחר היישום, תוך הפקת לקחים כתרבות עבודה .
        
בשנת  2017 הצטרפה גשר לעתיד למרכז ק.מ.ה במכללת אורנים. היתרון היחסי שלנו ביחס לגופי פיתוח רבים הינו בהיותנו גוף העוסק במקביל בפיתוח קהילתי/כלכלי בשטח ובפיתוח כלי מיפוי, הערכה ומדידה המאפשרים עבודה על פי נתונים ומעקב אחר ההתקדמות.
בצוות פועלים אנשי מקצוע מהשורה הראשונה בתחומי תכנון אסטרטגי, פיתוח קהילה, פיתוח אזורי כלכלי, יזמות עסקית וחברתית, פיתוח קשרי ממשל, תכנון מדיניות ציבורית ועוד.

מכיוון שהמפתח להצלחת ביצועה של תכנית אסטרטגית נעוץ קודם כל באנשים, אנו חרטנו על דגלנו לא רק מצוינות ומקצועיות אלא גם סקרנות, יצירתיות, חדשנות וגמישות בעבודה.
זאת מתוך הכרה בכך שכל קהילה הינה ייחודית ועל כן ראויה ליחס ופתרונות מתאימים.
       
Footer Mobile